• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi deprem riski nedeniyle boşaltılacak

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi deprem riski nedeniyle boşaltılacak
Bingöl İl Sağlık Müdürü Veysel Tosun, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan performans analiz raporu sonucunda Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin boşaltılması yönünde karar çıktığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Veysel Tosun: "Hastanenin bazı polikliniklerini Bingöl Devlet Hastanesi'nde açmayı planlıyoruz. Bunun yanında Bingöl Devlet Hastanesi çevresinde 1000 metrekarelik çelik konstrüksiyondan bir yapı planladık"

Tosun, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki sağlık kuruluşlarının deprem performans analizi rapor sonucunun yeni verildiğini söyledi.

Söz konusu sonuçların 4-5 ay süren çalışmanın ardından elde edilebildiğini aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Geçen hafta cuma günü Bakanlıktan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ivedilikle boşalması için yazı geldi. Biz buna yönelik planlamamızı yapmıştık. Yıkım kararı verilen yerlerimizden birincisi Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü, şu an aktif kullanılıyor. Bu binamız 1965-1970 dönemlerinde yapılmış. Kültür Mahallesi'ndeki 4 katlı eski Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 binamız, eski verem savaş dispanseri binası, Çeltiksuyu ASM, Kaleönü Mahallesi'ndeki aile hekimliği için yıkım kararı çıktı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birlikte 6 binamız yıkılacak. Biz birinci basamak hizmetlerimiz için planlamamızı yaptık."

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 174 yataklı olduğunu aktaran Tosun, hastanenin Bingöl Devlet Hastanesi binasına taşınacağını belirtti.

Tosun, "Hastanenin bazı polikliniklerini Bingöl Devlet Hastanesi'nde açmayı planlıyoruz. Bunun yanında Bingöl Devlet Hastanesi çevresinde 1000 metrekarelik çelik konstrüksiyondan bir yapı planladık. Bununla ilgili ödeneklerimiz vardı, aşamalarımız vardı, onlar çözüldü. Çelik konstrüksiyondan yapıları hastanemizin bahçesinde yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Gerekli ihalenin ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin taşıma işlemlerine başlanacağını ifade eden Tosun, çelik konstrüksiyonun konforlu olduğunu dile getirdi.

Tosun, şöyle devam etti:

"Bingöl Devlet Hastanesi'nde kadın doğum bölümünü, çocuk polikliniklerini, servisleri, doğumhaneyi, acillerin nereye koyacağımızı planladık. Çocuk, kadın doğum ve erişkin hastaların ambulans girişini tamamen ayrı yerlerde olacak şekilde planlama yaptık."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim