• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bingöl’de İlk Kez Omuz Protezi Ameliyatı Yapıldı

Bingöl’de İlk Kez Omuz Protezi Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de yaşayan 81 yaşındaki Kumriye Tekingündüz, omuz eklemlerindeki kireçlenme ve ağrı nedeni Bingöl Devlet Hastanesine başvurdu.

Bingöl Devlet Hastanesinde ilk defa omuz protezi ameliyatı yapıldı.

Bingöl'de yaşayan 81 yaşındaki Kumriye Tekingündüz, omuz eklemlerindeki kireçlenme ve ağrı nedeni Bingöl Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde kaslarda onarılamayacak düzeyde yırtık olması nedeniyle ameliyat önerildi. Ardından hastanede ilk kez yapılan omuz protezi ile yaşlı hasta, sağlığına kavuştu.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez omuz protezi ameliyatı yapıldığını belirten ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Kadir İsmail Dere, "Protez ameliyatları sıklıkla diz ve kalça eklemindeki kireçlenmeye bağlı gerçekleştiren ameliyatlardır. Ancak bu eklemler dışında daha az olarak da diğer eklemlerde protez ameliyatı yapılabilmektedir. Bu hafta ameliyatını gerçekleştirdiğimiz hastamıza omuz ekleminde kireçlenme ve eklemi hareket ettiren kaslarda onarılamayacak düzeyde yırtık olması nedeniyle ameliyat önerdik. Gerekli hazırlıkları tamamlandıktan sonra ameliyatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ortopedi ve Travmatoloji ekibi olarak önceliğimiz hastanemizde yapılabilecek Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatlarını yaparak hastalarımızın çevre illere sevkini azaltmaktır. Nitekim daha önce çok nadir yapılan birçok Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatı şu an hastanemizde gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Hastanede bu tür operasyonların artacağını aktaran hastane Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, "Göreve başladığımız günden bu yana hastalarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri burada sunarak çevre illere sevkleri azaltmaya çabalıyoruz. Bu kapsamda poliklinik sayılarımız, uzman sayılarımız artarken özellikli ameliyatlar için de her türlü imkanı sağlamaya özen gösteriyoruz. Her geçen gün gelişen bir hastane olmayı amaçlıyoruz. Bu tür ameliyatların artarak devam edeceğini umuyor, bir kez daha doktorumuza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hastamıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim