Bingöl’de gece saatlerinde göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen R.B. isimli vatandaşın bir süre sonra kalbi durdu. Olay üzerine Acil Servis Uzmanları Uzm. Dr. Tuğçe Şevval Güngör ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Yurten ile Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Can Bilgin liderliğindeki sağlık ekibi müdahaleye başladı.
Masif Pulmoner Emboli Şüphesi ve Zamana Karşı Yarış
Yaklaşık 1,5 saat boyunca durmaksızın kalp masajı ve ileri yaşam desteği uygulayan hekimler, klinik bulgular ışığında hastada masif pulmoner emboli (akciğer atardamarının pıhtı ile aniden tıkanması) ihtimalini değerlendirerek kan sulandırıcı tedaviye başladı. Zamanında yapılan teşhis ve tedavi sayesinde R.B.’nin kalbi yeniden çalıştırılarak dolaşımı sağlandı.
Ertesi Gün Solunum Cihazından Ayrıldı
Müdahalenin ardından Anestezi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılan hasta, uygulanan tedaviye olumlu yanıt vererek ertesi gün solunum cihazından çıkarıldı. Sağlık durumu düzelen R.B., takip ve tedavisi için ilgili servise nakledildi.
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören ve hastane yönetimi, hastayı serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ekiplerin koordineli ve hızlı hareket etmesinin hayat kurtardığını belirten Aygören, çalışmalarından ötürü tüm sağlık personeline teşekkür etti. Hastanın tedavisinin serviste sürdüğü bildirildi.


















































