• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Bir sağlık skandalı daha

Bir sağlık skandalı daha
Manisa'nın Kula ilçesinde kalbi durmuş şekilde hastaneye getirilen ve burada hayata tekrar döndürülen 11 yaşındaki çocuğun, 2 saat boyunca yoğun bakım ünitesi olan hastane bulunamayınca hayatını kaybettiği iddia edildi.

Manisa'nın Kula ilçesinde kalbi durmuş şekilde hastaneye getirilen ve burada hayata tekrar döndürülen 11 yaşındaki çocuğun, 2 saat boyunca yoğun bakım ünitesi olan hastane bulunamayınca hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kula ilçesi Kavacık köyünde dün gece aniden fenalaşan kızı 11 yaşındaki Sümeyye Sapmaz'ı Kula Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüğünü belirten baba Mehmet Sapmaz, hastaneye ölü olarak gelen kızının hastane personelinin müdahalesiyle tekrar hayata döndürüldüğünü, kızının durumunun iyiye gitmesi üzerine sevindiklerini anlattı. Sağlık durumu yine kötüye giden kızının yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye sevk edilmesinin kararlaştırılması üzerine yakın il ve ilçelerdeki hastanelerin arandığını ve yaklaşık iki saatlik bir beklemenin ardından kızının Turgutlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ifade eden Sapmaz, ''Kızım, yakın yerlerdeki hastanelerin aranması sırasında 2 saat boyunca Kula Devlet Hastanesi'nde müşahede altında tutuldu. Kızım ilgisizlik nedeniyle hayatını kaybetti'' diye konuştu.

Kula Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Ahmet Ersoy ise Sümeyye'nin 22.30'da hastanelerinin acil servisine kalbi durmuş vaziyette getirildiğini, hastane personelinin yoğun çabaları sonucu küçük kızın hayata döndürüldüğü ve sevk zincirinin başlatılarak yakın il ve ilçe hastanelerini yoğun bakım servislerinin arandığını anlattı. Yoğun bakım desteği gereken hastanelerden teyit konularında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Ersoy, hastane personelinin hastaya en ince detayına kadar müdahale ettiğini ifade etti.

MANİSA SAĞLIK MÜDÜRÜ TAY

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ise AA muhabirine yaptığı açıklamada hastaya Kula ve Turgutlu Devlet Hastaneleri'nde gereken her türlü tıbbi müdahalenin yapıldığını ancak hastanın kurtarılamadığını söyledi.

Sümeyye Sapmaz'ın 22.30 sıralarında Kula Devlet Hastanesi'ne kalbi durmuş vaziyette getirilmesinin ardından anestezi uzmanı tarafından müdahale edildiğini, hastanın nakle uygun hale getirildiğini ve 01.08'de Kula'dan Turgutlu Devlet hastanesine sevk edildiğini anlattı. Gece saat 02.30'da Turgutlu Devlet Hastanesine getirilen hastaya burada da uzman doktorlar tarafından müdahale edildiğini ve beyin tomografisinin çekildiğini belirten Tay, hastada beyin kanamasının saptanmadığını kaydetti. Yapılan müdahalelerle birlikte Sapmaz'ın Turgutlu Devlet Hastanesi'nde sabaha kadar durumunun iyiye gittiği ifade eden Tay, ''Ancak hasta sabah saat 07.30'da yeniden kalbi durunca 1 buçuk saat boyunca 09.00'a kadar yapılan müdahalelere cevap vermemiş ve hayatını kaybetmiştir'' dedi.

Acılı baba Mehmet Sapmaz, kızı Sümeyye'nin cansız bedenini Turgutlu Devlet Hastanesi morgundan teslim aldı. Sümeyye Sapmaz, Kavacık Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Samanyolu

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim