Bireysel emekliliğe ve özel sağlık sigortasına katılımı yükseltmek için çalışmalar hızlanıyor. Bu yıl bireysel emekliliğe katılımın 6 milyona, özel sağlık sigortası sistemi katılımının ise 3 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Bu yıl tasarrufların vadesinin uzatılması için özendirici çalışmalar yapılacak. Tamamlayıcı sigortacılığın geliştirilmesi için uygulanan politikalar sürdürülecek. Ayrıca tarım sigortalarının kapsamının geliştirilerek yaygınlaştırılması da hedefler arasında.
Türkiye gazetesinin haberine göre, Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin finans sistemindeki payını yükseltmek isteyen Hazine Müsteşarlığı sigortacılık konusunda bilinçlendirme ve tanıtım stratejisini sürdürecek. Bu yolla bireysel emeklilik sisteminin daha da genişletilmesi için tamamlayıcı sağlık sigortacılığının ve uzun vadeli hayat sigortaları ürünlerinin geliştirilmesine yönelik tam kapasite çalışılacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne 29 Ocak 2014 itibariyle 5 milyon 100 bin katılım sağlandı. Özel sağlık sigortası sistemine katılan kişi sayısı ise 2 milyon 700 bin kişiyi buluyor. Belirlenen hedeflere göre gayri safi milli hasılaya göre yıllık prim toplamı oranının da yüzde 1.53'ten yüzde 1.60'a yükselmesi tahmin ediliyor.
Bireysel emeklilik ve özel sağlık sigortasına katılım katlanacak!

Hazine'nin 2015 yılı hedeflerinde bireysel emekliliğe katılımın 6 milyon kişiye ulaşması yer alıyor. Hazine ayrıca özel sağlık sigortası katılımlarının yükseltilmesi için çalışma başlattı.
Bu haber toplam 3921 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Allianz Türkiye sağlık destek ve dijital sağlık hizmetlerini genişletiyorAllianz Türkiye, uzaktan doktor muayenesinin yanı sıra Beslenme ve Diyet, Psikoloji ve Fizyoterapi branşlarında sunduğu sağlık destek hizmetlerini de zenginleştiriyor.
Özel Sağlık Sigortalarında Yeni Dönem Çalıştayı'nda sektörün potansiyeli masaya yatırıldıSEDDK Başkanı Davut Menteş: "Yüzde 2,7 toplam sağlık harcamalarından alınan özel sağlık sigortası payı var.
AXA Sigorta provizyon süreçlerinde yapay zeka temelli klinik karar destek sistemi kullanacakAXA Sigorta, provizyon süreçlerinde tıbbi değerlendirmeye yardımcı olacak Opinion AI yapay zeka temelli klinik karar destek sistemini kullanmaya başlayacak.
Allianz Türkiye'den KOBİ ve kurumlara özel sağlık çözümleriAllianz Türkiye, hem işverenlere hem de çalışanlara kapsamlı avantajlar sunmak amacıyla sağlık sigortası çözümleri sunuyor.- 16:58 - Fransa’da Korkutan Tablo: Perinatal Bebek Ölümleri Son Yıllarda Hızla Artıyor!
- 16:55 - Tıp Dünyasında Devrim: İnsan Beyin Kökünün En Detaylı 3 Boyutlu Atlası Çıkarıldı!
- 15:24 - İnegöl’de Sağlık Camiasını Yasan Boğan Ölüm: Evinde Rahatsızlanan Hemşire Sabiha Tuzcuoğlu Hayatını Kaybetti!
- 15:01 - Kadınların Korkulu Rüyasında Gizli Tehlike: Obezite Meme Kanseri Riskini Yüzde 40 Artırıyor!
- 10:43 - Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan "Sağlıklı Yaşam" Seferberliği: 4 Haftada 2 Milyon Vatandaşa Ulaşıldı!
- 10:42 - Fatih'te Ambulans ile İETT Otobüsü Çarpıştı: Devrilen Ambulanstaki Yaralıları Esnaf Kurtardı!
- 10:40 - Hekim Baba Kendi Evladına Şifa Arıyor: DMD Hastası Rahmi Kerem İçin Zamanla Yarış!
- 10:37 - Sağlık Bakanlığı'ndan Kritik Yaz Uyarısı: "Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin!"
- 10:32 - Türk Doktorların Büyük Başarısı: Dış Gebeliği Yüzde 99 Doğrulukla Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirildi
- 17:54 - Almanya’da "Ölüm Meleği" Doktor Skandalı: 12 Hastayı Öldürdüğünü İtiraf Eden Doktora Müebbet!
- 17:49 - Bursa’da Kanserle Mücadelede Erken Tanı Seferberliği: Başarılı Hekimlere Teşekkür Belgesi!
- 17:47 - İstanbul’un Sağlık Ağı Genişliyor: 1120. Aile Sağlığı Merkezi Arnavutköy’de Hizmete Açıldı!
- 17:46 - Sağlıkta Kurumsal Dönüşüm: Sağlık Bakanlığı’nın Yeni Çalışma Kıyafetleri ve Kimlik Kılavuzu Hatay’da Tanıtıldı!
- 17:43 - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Karabük’te: "Dünyanın Neresinde Muhtaç Varsa Türkiye Orada!"
- 17:41 - Kırıkkale’de Çevre Dostu Hamle: Atık İlaçlar ASM’lerde Toplanarak İmha Edilecek!
- 17:05 - Kireçlenmeye Karşı Doğal Formül: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Çınar Yaprağı Kürü!
- 16:57 - Türk Tabipleri Birliği’nde Yeni Dönem: TTB’nin Yeni Başkanı Dr. Pınar Mualla Saip Oldu!
- 16:38 - Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
- 16:36 - Şanlıurfa’da Kaçak Diş Kliniklerine Dev Operasyon: İki İş Yeri Mühürlendi!
- 16:33 - Almanya’da Sağlık Reformu Öfkesi: Yüzlerce Gösterici Federal Meclis’e Yürüdü!
- 16:16 - Türkiye’den Depremle Sarsılan Venezuela’ya Şefkat Eli: 16 Tonluk Dev Tıbbi Yardım Yola Çıktı!
- 15:30 - KDC’de Korkutan Ebola Bilançosu: Aşı ve Tedavisi Olmayan Varyant Yayılıyor!
- 12:49 - Yüzyılın Sağlık Skandalında Kritik Gün: Yenidoğan Çetesi Lideri Fırat Sarı Hakim Karşısında!
- 12:42 - Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
- 11:07 - Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
- 10:12 - Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
- 17:44 - "Kafana Takma" Demeyin! Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk’ten Depresyon Uyarısı: "İradeyle Aşılacak Bir Durum Değil"
- 17:40 - Artan kronik böbrek yetmezliğine uzman uyarısı: Böbrek hastalıkları ile ilgili branş hastaneleri açılmalı
- 17:36 - Tartıdaki Rakam Aldatıcı Olabilir: Popüler Kilo Verme İlaçları Yaşam Kalitesini Artırmıyor!
- 17:34 - Yaz Sıcakları İshal Vakalarını Patlattı: Prof. Dr. Şafak Kaya Kavak’tan Hayati Uyarılar!
- 17:31 - Endometriozis Teşhisinde Tarihi Devrim: Kan Testiyle Yüzde 95’in Üzerinde Doğruluk Sağlandı!
- 17:16 - İzmir’de Tıp Literatürüne Geçecek İlklere İmza Atıldı: Kalbindeki Ölümcül Kitle Kemik Kesilmeden Çıkarıldı!
- 17:10 - Eşine Alerji Testi Yaptırırken Kanseri Öğrendi: 250’nci Mucize Nakille Sağlığına Kavuştu!
- 17:01 - Kene Kabusu Sıcaklarla Geri Döndü: KKKA Vakalarında Artış Sürüyor, Uzmanından Hayati Uyarılar!
- 16:58 - Gaziantep’te Hayat Kurtaran Adım: Yoğun Noktalara Sesli Yönlendirmeli Şok Cihazları Yerleştirildi!
- 16:53 - Doğduğu Hastaneye Muazzam Vefa: Trabzonlu Sanatçı 70 Eserini Hastalara Şifa Olsun Diye Bağışladı!
- 16:09 - Avrupa’da "Hastalık İzni" Savaşları: Almanya İlk Günden Rapor Şartı Getiriyor, Diğer Ülkelerde Kurallar Nasıl?
- 16:06 - Sağlıkta "Türkiye Yüzyılı" Bilançosu: MHRS Randevu Kuyrukları %92 Azaldı, Yerli Sağlık Teknolojisinde Devrim!
- 16:03 - Çanakkale’de Doktor Eş Dehşeti: Kapıyı Kırıp Apartman Boşluğunda 50 Yerinden Bıçakladı!
- 15:59 - İslahiye'de deprem sonrası sağlık yatırımları devam ediyor
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Türk Doktorların Büyük Başarısı: Dış Gebeliği Yüzde 99 Doğrulukla Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirildi
Hekim Baba Kendi Evladına Şifa Arıyor: DMD Hastası Rahmi Kerem İçin Zamanla Yarış!
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan "Sağlıklı Yaşam" Seferberliği: 4 Haftada 2 Milyon Vatandaşa Ulaşıldı!
Sağlık Bakanlığı'ndan Kritik Yaz Uyarısı: "Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin!"
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim








































