• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

"Bireysel Genç Girişimci Spor Ödülleri" yarın sahiplerini bulacak

"Bireysel Genç Girişimci Spor Ödülleri" yarın sahiplerini bulacak
Teknoloji ve sporu bir araya getiren Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri Töreni, yarın akşam Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla yapılacak.

Spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen ödül töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığıyla imzalanan "Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" kapsamında, BİGG Spor Ödülleri Yarışması düzenleniyor.

TÜBİTAK destekli yarışma, sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi, spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

Yarışmaya, "Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları", "Sporda yapay zeka uygulamaları", "Sporda giyilebilir teknolojiler", "Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri", "Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri", "İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi" ile "Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri" kategorilerinde 84 teknolojik girişim başvurdu.

Ödül töreni, yarın Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek. Törene, Kasapoğlu ve Varank'ın yanı sıra akademisyenler, spor dünyasının önemli isimleri, girişimciler ve spor markalarının üst düzey temsilcileri katılacak.

- İlk 5'e toplam 1 milyon lira ödül

Yarışmada ilk 5'e girenler toplam 1 milyon lira para ödülü ile BİGG spor kupasının sahibi olacak. 6-10'uncu sıralarda yer alan yarışmacılara mansiyon ödülü, 11-20'inci sıralarda yer alan yarışmacılara teşekkür belgesi verilecek.

Yarışmaya katılan ürünler, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi, Teknopark İstanbul ile Artaş Grubu'nun katkılarıyla düzenlenecek ödül töreni öncesinde, AKM Tiyatro Sahnesi Fuaye Alanı'nda sergilenecek. Ziyaretçiler de burada ürünleri deneyimleme fırsatı bulacak.

AKM Yeşilçam Sineması'nda da uzman konuşmacıların katılımıyla paneller düzenlenecek. "Engelsiz Teknolojiler, Zirve Spor Performansı", "Madalyonun Diğer Yüzü: Finansal Yatırım Alanı Olarak Spor Teknolojisi" ve "Sporda Dijital Dönüşüme Ayak Uydurmak" başlıklı oturumlarda spor ve teknoloji ilişkisi ele alınacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim