• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Birileri ölürse vebalini ödeyemezsiniz

Birileri ölürse vebalini ödeyemezsiniz
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "domuz gribi aşısı yaptırmayın" diyen çevrelere sert tepki gösterdi. Türkiye ve dünyadaki bilim adamlarının aşının risk altındaki kişilere yapılmasında ittifak ettiğini anlatan Akdağ, ancak "şöhreti ve popülizmi seven bazı kişil

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "domuz gribi aşısı yaptırmayın" diyen çevrelere sert tepki gösterdi. Türkiye ve dünyadaki bilim adamlarının aşının risk altındaki kişilere yapılmasında ittifak ettiğini anlatan Akdağ, ancak "şöhreti ve popülizmi seven bazı kişilerin" milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşlara 'aklıselim bilim adamlarının ekseriyeti ve yetkili kuruluşları' dinlemelerini tavsiye eden Akdağ, 'aşı yapmayın' telkinlerinde bulunanları uyardı: "Yarın bir hamile kardeşimiz aşı yapılmadığı için gribe yakalanır, ağır geçirir ve hayatını kaybederse, bir astımlı yavrumuz, bir kalp yetmezliği veya karaciğer yetmezliği olan erişkin bir kişi hastalığa yakalanır ve hayatını kaybederse, bu iddialarda bulunanlar acaba bunun vebalini ödeyecekler mi? Vatandaşım yarın bana gelse dese ki: 'Ben falanca vatandaşı seyrettim, ısrarla aşı yaptırmayın dedi, ben de yaptırmadım. Çocuğumu kaybettim.' Ben, sağlık bakanı olarak suç duyurusunda bulunacağım. Bunu şimdiden açıkça ilan ediyorum.''

Akdağ, Uzundere ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin açılışına katılmak üzere geldiği Erzurum'da Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Domuz gribine karşı aldıkları tedbirlerin faydasını gördüklerini ve meseleyi çok dikkatli takip ettiklerini ifade eden Akdağ, tüm gayretlerinin hastalığın yayılma hızını azaltmak ve aşılanması gereken gruplara aşının yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, "Öncelikle sağlık çalışanları ve hamilelerle, ağır hastalığı olup grip geçirenler, çocuklar ve hacılar aşılanacak.'' diye konuştu.

Ankara'daki vaka, aşıya karşı çıkmanın anlamsızlığını Ortaya koydu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribine bağlı ilk ölüm haberini Erzurum'da aldı. Akdağ, "Risk gruplarının aşılanması açısından günlerdir bazı kişilerin yaptığı olumsuz propagandalar var. Böylece bunların da ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkıyor." dedi. Akdağ, hastalığın nadiren de olsa ölümle sonuçlanabileceğini başından beri söylediklerini, bu sebeple paniğe gerek olmadığını söyledi. Bir basın mensubunun "20 yaş üstünde o kadar risk yok, demiştiniz. Ama ilk ölümlü vaka 29 yaşındaki bir kişinin ölümüyle yaşandı. Bu konu hakkında ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Akdağ, ölen kişinin hastane çalışanı olduğunu hatırlattı ve ekledi: "Hastane çalışanlarını risk altında kabul ediyoruz. Zaten biz de tüm sağlık çalışanlarına aşı yapacağız."

Zaman

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim