• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Biyomedikal teknik servis işlemlerinde parasal limitler yeniden düzenlenecek

Biyomedikal teknik servis işlemlerinde parasal limitler yeniden düzenlenecek
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından biyomedikal teknik servis işlemlerinde parasal limitlerin yeniden düzenlenmesi hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 80981279-809.99 - E.568   25.04.2019
Konu : Biyomedikal Teknik Servis
           İşlemlerinde Parasal Limitlerin
           Yeniden Düzenlenmesi

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) 19/04/2019 tarihli ve 80981279-809.99-560 sayılı makam oluru.
         
b) 17/08/2018 tarihli ve 80981279-511.13-917 sayılı yazı.

Genel Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla; ekonomik ömrünü tamamlamış veya tamamlamadığı halde teknik ve fiziki nedenlerle alınış amaçları doğrultusunda kullanılması imkânı kalmayan ya da tamiri mümkün veya ekonomik olmayan arızalar nedeniyle, kullanılmasında yarar görülmeyerek hizmet dışı bırakılması planlanan biyomedikal dayanıklı taşınırlara hurda niteliği kazandırılmadan önce teknik kanaat raporu düzenlenmektedir ve bu rapora istinaden kayıttan düşme iş ve işlemleri gerçekleştirilmektedir. Genel Müdürlüğümüzün İlgi (b) yazı ile belirlediği parasal limitlere göre işlem başına 500.000 TL (beş yüz bin TL) ve üstü edinim bedeline sahip dayanıklı taşınırların hurda niteliği kazandırılmasına yönelik teknik kanaat raporları Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenmektedir.

Aynı İlgi (b) yazı ile biyomedikal dayanıklı taşınırlara alınacak arıza onarım hizmetlerinde de taşınır bedeli ve hizmet edinim bedeline göre limitler belirlenmiş olup limitin üstündeki bedellerin değerlendirmesinin Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacağı bildirilmiştir.

Tasarruf ve Gelir Artırıcı Program (TGAP) kapsamında “Tıbbi cihazların bakım ve onarımlarında etkinliğin arttırılması” faaliyetleri ve sağlık tesislerinin geri bildirimleri doğrultusundan hareketle; İlgi (b) yazımız ile belirlenen 35.000 TL limiti yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre; arıza onarım hizmet alımlarında öncelikle biyomedikal dayanıklı taşınırın edinim bedelinin 150.000 TL (yüz elli bin TL dahil) ve üzerinde olması durumu aranacaktır.

150.000 TL - 250.000 TL (250.000 TL hariç) arasındaki edinim bedeline sahip biyomedikal dayanıklı taşınırların arızası durumunda, oluşturulan teknik rapora istinaden harcama yetkilisinin onarım hizmeti alımı kararı vermesi durumunda, alınan karar Genel Müdürlüğümüze bilgi olarak gönderilecektir.

Arıza tespit (keşif) hizmet bedeli hariç olmak üzere; işçilik ve parça bedeli esas alınarak parasal limit yeniden düzenlenmiştir. Edinim bedeli 250.000 TL (yüz elli bin TL dahil) ve üzerinde olan taşınırların arıza tespit hizmet bedeli hariç olmak üzere; kurum dışı hizmet alımı yoluyla edinilecek arıza onarım hizmetlerine yönelik ilgili firmadan alınacak onarım hizmeti (işçilik ve parça maliyetinin toplamı) teklif tutarının, taşınır edinim bedeline oranının en az %40’ına tekabül eden tutarlar için Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulacak teknik kanaat raporunun olumlu görüşüne istinaden hizmetin tedarik süreci tamamlanacaktır.

Dayanıklı taşınırlara alınacak teknik hizmetler için teklif tutarının taşınırın edinim bedeline oranını hesaplamadan önce, taşınırın Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) edinim bedelinin http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyon_anayeni.php internet adresinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Hesaplayıcısı üzerinden güncellenmesi ve %40 limiti değerlendirmesinin bu hesaplama sonucu ortaya çıkan bedele göre yapılması önem arz etmektedir.

Biyomedikal nitelikli dayanıklı taşınırların hurda, enkaz ve köhne (H.E.K.) süreçleri ile arıza onarım hizmetlerine ilişkin parasal limitlere riayet edilerek Ek'te yer alan algoritmalara uygun olarak gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

e-imzalıdır.

 

Uzm. Dr. Mustafa Sırrı

KOTANOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür V.

Ek:
1- Biyomedikal Taşınır HEK İş Akışı
2- Biyomedikal Onarım İş Akışı

Dağıtım:
Gereği:                                              Bilgi:

81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlükleri)      Strateji Geliştirme Başkanlığı

 

Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitlerin Yeniden Düzenlenmesi Üst Yazı için tıklayınız

Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitlerin Yeniden Düzenlenmesi Onarım İş Akışı için tıklayınız

Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitlerin Yeniden Düzenlenmesi HEK İş Akışı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10355 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim