• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ait yapılan düzenlemeler hakkında duyuru (2018\1)

Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ait yapılan düzenlemeler hakkında duyuru (2018\1)
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ait yapılan düzenlemeler hakkında duyuru (2018\1) yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 
DUYURU

16.05.2018

BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMA SİSTEMİNE AİT YAPILAN
DÜZENLEMELER HAKKINDA DUYURU
(BKDS-2018\1)

1- Bilindiği üzere, acil branşına yapılan başvurular sonrasında tedavinin aynı gün içinde aynı tesiste yatarak devam etmesi halinde veya kişinin başka bir sağlık hizmet sunucusuna sevkli taburcu edilmesi halinde sistem tarafından Biyometrik Kimlik Doğrulama istenmemektedir. Bu sebeple, sistem tarafından gerekli kontrolün yapılabilmesi için sadece acil branşından alınan takiplerde Biyometrik Kimlik Doğrulama kontrolü fatura kayıt aşamasında yapılmaktadır.

Acil branşından alınan ve Biyometrik Kimlik Doğrulaması olmadığı fatura kayıt aşamasında fark edilen takiplere ilişkin oluşabilecek mağduriyetlerin engellenebilmesi amacıyla, 27.04.2018 tarihinden itibaren Biyometrik Kimlik Doğrulama olmadan acil branşından takip alınması halinde “Uyarı: Kişi için biyometrik kimlik doğrulama bulunamamıştır.” uyarısı verilmeye başlanmıştır.

2- Tıbbi nedenlerden dolayı Biyometrik Kimlik Doğrulama yapamayacak durumdaki kişiler için özel sağlık hizmet sunucularınca “Durum Bilgisi 2” (Geçici Sorunlu)” veya “Durum Bilgisi 3” (Kalıcı Sorunlu) beyanında bulunulması gerekmektedir. Bu beyanların gerçeğe aykırı olarak yapılması halinde “2018 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesine” istinaden yaptırımlar uygulanmaktadır.

Özel sağlık hizmet sunucularında operatörlerce verilmekte olan beyanların, yöneticiler tarafından takipler fatura edilmeden anında görülebilmesi/kontrol edilebilmesi amacıyla düzenleme yapılmıştır. Bu kapsamda, “Başhekim/ Dönem Sonlandırma” şifresi ile MEDULA hastane sistemi ekranında yer alan “Biyometri İşlemleri” menüsündeki “Doğrulama Sorgu” başlıklı bölümden gün bazlı olarak durum bilgilerinin görüntülenebilmesi, istenirse excel veya acrobat reader formatında depolanabilmesi için (tesislerin sadece kendileri tarafından beyan edilmiş olan durum bilgileri için) düzenleme yapılmıştır.

İlgililere önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim