• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bize vurduğunuzda eliniz acırsa 184- SABİM'i arayın

Bize vurduğunuzda eliniz acırsa 184- SABİM'i arayın
Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki gösteren sağlık çalışanları, dün tüm yurtta iş bırakma eylemi yaptı

'Bıçak kemiğe değil kalbe dayandı'
20.04.2012 Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki gösteren sağlık çalışanları, dün tüm yurtta iş bırakma eylemi yaptı

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün görev başında bir hastasının yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından dün tüm yurtta meslektaşları ve sağlık personeli eylem yaptı, bazı iller dışında yalnızca acil servislerde hizmet verildi.
GAZİANTEP: Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi servisinde önceki gün Dr. Ersin Arslan'ın görev başında bıçaklanarak öldürülmesi olayını Gaziantep'te protesto etmek isteyen binlerce kişi, olayın yaşandığı hastane önünde toplanarak Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.
İSTANBUL: İstanbul'da sağlık meslek örgütleri hastanelerde eylem yaparken İstinye Devlet Hastanesi'nde de doktorlar, personel hastane dışında toplanıp Arslan'ın ölümünü protesto etti. Sağlık çalışanlarının eylemlerinden habersiz olan bazı vatandaşlar ise hastanelerde tedavilerini yaptıramadan ayrıldı. Bazı vatandaşlar, doktorların eylemine hak verdi. Bazıları ise muayene olamadığı için sinirlendi. Hastaların mağdur edilmesine kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

YÜZ NAKLİ EKİBİ EYLEMDE
ANTALYA: Eyleme ilk yüz nakli operasyonunu yapan ekipte bulunun Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi de katıldı.
İZMİR: Dr. Arslan için İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
SAMSUN: Doktorlara yönelik saldırıları kınayan Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Artık bıçak kemiğe, değil kalbe dayanmıştır. Arslan gibi bir doktor kardeşimiz, Dr. Ersin Arslan hunharca cinayete kurban gitmiştir" dedi. Nöbetçi doktorlar, muayene hizmetlerini aralıksız sürdürdü.

'ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, EYLEMDEYİZ'
Antalya 'nın Alanya ilçesinde devlet hastanesi önünde toplanan Antalya Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları, hayatını kaybeden meslektaşları Dr. Ersin Arslan için yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. Hastane önünde toplanan yaklaşık 50 sağlık çalışanı, "Sağlıkta şiddet yasası, hemen şimdi", "Üzgünüz, kırgınız, kızgınız, eylemdeyiz", "Bize vurduğunuzda eliniz acırsa 184-SABİM'i (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) arayın", "Hep hasta hakları, nerede hekim hakları" ve "Hasta şiddetine hayır" yazan dövizler açtı. Basın açıklaması sırasında bazı doktorların ağladığı gözlendi.

Mustafa KAYA-Adsız GÜNEBAKAN-Erdoğan ÖZTÜRK-Sinan AYDIN-Oğuz EKŞİ-Engin ANAK-Nasrettin GÜNEŞ-Sekvan KÜDEN-Ekrem ARSLAN-Cihan ESER-Özgür ÖZDEMİR / SABAH
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4105 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim