• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Böbrek Hastalarında Hipodiyaliz Merkezlerinin Önemi

Böbrek Hastalarında Hipodiyaliz Merkezlerinin Önemi
Vücudumuzda yer alan tüm organlar birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışmaya devam eder. Bu organlardan yalnızca biri bile hasar görse tüm denge bozulur ve ortaya hiç istenmeyen sonuçlar çıkabilir.

 

Vücudumuzda yer alan tüm organlar birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışmaya devam eder. Bu organlardan yalnızca biri bile hasar görse tüm denge bozulur ve ortaya hiç istenmeyen sonuçlar çıkabilir. Bu gibi durumların ortaya çıkmaması için mutlaka sağlığımıza dikkat etmemiz gerekmektedir.

Vücudumuzda yer alan en önemli organlardan biri de böbrekler olarak karşımıza çıkmaktadır. Böbrekler vücudumuzda yer alan ve sindirim sonucunda ortaya çıkan atık ve zararlı maddeleri üre yoluyla vücuttan dışarıya atar. Böbrekler bu açıdan vücudun sağlıklı bir şekilde işleyişi için oldukça önemli organlar olarak karşımıza çıkmaktadır.  Ama bazı bireylerde böbrekler akut ya da kronik olarak görevlerini yerine getiremez. Bu durumda elbette bir tedavi görmek gerekir. Gelişen teknoloji sayesinde böbrek yetmezliğine bir tedavi yolu bulunmuş durumdadır. Böbrek yetmezliği sorununu çözmek için diyaliz makinesi üretilmiştir. Diyaliz makineleri kanda biriken bu zararlı maddeleri böbrekler yerine süzerek vücutta uzaklaştırır ve böylece temiz kan tekrar vücuda verilir.

Diyaliz tedavisi rutin olarak devam eden bir tedavi sürecidir bu nedenle mutlaka diyaliz tedavisi görülecek merkezin kaliteli bir merkez olmasına dikkat edilmelidir. Diyaliz tedavisi göreceğiniz merkezin son derece sıhhî olması gerekir. Bunun yanı sıra diyaliz merkezinin alanında uzman ve tecrübeli hekim kadrosuna sahip olması gerekmektedir. Çünkü bu tarz hastaların devamlı olarak doktor tarafından kontrol edilerek tedavi sürecine devam edilmesi gerekmektedir. Diyaliz tedavisi hizmeti konusunda uzmanlaşmış ekipleriyle hizmet veren İstanbul Anadolu yakasında Boğaziçi Hipodiyaliz Merkezi gibi pek çok merkez bulunuyor.

Artık göz korkutmayan bu tedavide, neredeyse evinizin konforunda televizyon izler gibi bir ortamda oldukça rahat ve kaliteli bir diyaliz tedavisi alma imkanı elde edebiliyorsunuz. Pek çoğu lcd televizyon, wifi internet gibi imkanlar sunan bu merkezler adeta birbirleriyle yarışıyor ve müşterilere böbrek rahatsızlıklarını unutturmak için elinden geleni yapıyor. Hastalar için pek çok noktadan servis imkanlarına kadar sunan diyaliz merkezleri aynı zamanda SGK anlaşmaları ile herhangi bir ücret ödemek gerekmeden hizmet veriyor.

Türkiyede gelişen medikal sektörün öncüsü olan bu kuruluşlar yurtdışından da yoğun ilgi görerek son dönemde ülkemize uzun süreli tatile gelen turistlerin de ilgi odağı haline geldi. Sağlık turizmi konusunda devletin de adımları ile artık pek çok dilde hizmet veren hipodiyaliz merkezleri Türkiye için önemli bir döviz kaynağı olacak.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 18901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim