• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Böbrek taşından sırtüstü lazer ameliyatla kurtuldu

Böbrek taşından sırtüstü lazer ameliyatla kurtuldu
Zonguldak'ta böbreğinde 3,5 santimetrelik taş tespit edilen 46 yaşındaki kadın hasta, sırtüstü kapalı lazer ameliyatla sağlığına kavuştu.

Vücudunun sol tarafında ağrı hisseden Nursel Ş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Üroloji Anabilim Dalına başvurdu.

Tahlillerin ardından sol böbreğinde 3,5 santimetrelik taş tespit edilen hastanın ameliyat edilmesine karar verildi.

Hastanın böbreğindeki taş, sırtüstü gerçekleştirilen kapalı lazer ameliyatla alındı.

Nursel Ş, ameliyatı yapan Dr. Öğretim Üyesi Engin Denizhan Demirkıran'a gözyaşları içinde teşekkür etti.

- "Şehrimizde ve bölgemizde ilk kez biz yaptık"

Demirkıran, gazetecilere, ameliyatın daha önce yüzüstü pozisyonda ve büyük cihazlarla gerçekleştirildiğini söyledi.

Zonguldak'ta ameliyatta kullanılan yöntemin ilk olmasının büyük önem arz ettiğini aktaran Demirkıran, "Hastanemize yeni alınan, yeni nesil güçlü lazer ekipmanı ve minyatür cihazları kullanarak yaptık. Eskiden büyük cihazlarla geniş kesilerle yapılırken şimdi sadece yarım santimetrelik bir kesiyle bu ameliyatı gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Hastanın ameliyattan bir gün sonra taburcu edildiğini belirten Demirkıran, "En büyük yenilik de hastanın normal yaşamına bu kadar hızlı dönebilmesi. Daha önceki metotlara göre 3-4 gün hastanede kalış süreleri devam ederken şu an bu yok. Yeni bir yöntem. Şu an dünya çapında ön plana geçmeye başlayan ve uygulanmaya devam eden bir yöntem. Ülkemizde İstanbul, Ankara gibi büyük merkezlerde yapılıyor ama şehrimizde ve bölgemizde ilk kez biz yaptık." diye konuştu.

Nursel Ş. de ameliyatın başarılı geçtiği için mutlu olduğunu dile getirerek "Ne ağrım ne sızım var, gayet iyiyim. Yeniden doğmuş gibi oldum." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim