• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Böbrektaşı için alternatif ilaçlar

Böbrektaşı için alternatif ilaçlar
Birçok insan ya böbrek taşı dökmüştür ya da bunun sancısını çekmiştir. Peki böbrek taşları nasıl oluşuyor ve geleneksel tedavilerden başka alternatif yöntemler nelerdir?

HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, böbrek taşları idrarda belirli maddelerle şekillenen sert kristalize kümelerdir. Büyüklükleri kum tanesinden golf topuna kadar değişebiliyor. Bazıları idrarla vücuttan dışarı atılırken, diğerleri idrar yollarında takılıp kalıyor. Bu taşlar vücutta sıvı eksikliği, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, belirli genetik hastalıklar ve diğer faktörler nedeniyle oluşuyor.

Böbrek taşları için besin terapisi: Beslenme uzmanları, bazı böbrek taşı türlerinin yanlış beslenme sonucu oluştuğunu söylüyorlar ve tedavi ve taşları önlemek için ise yemek yeme alışkanlıklarında toptan değişiklik öneriyorlar.

Çok yaygın bir böbrek taşı türü olan kalsiyum oksalatın, lif bakımından fakir, ancak rafine karbonhidrat, hayvansal protein (et ve süt ürünleri) bakımından zengin beslenmeyle ilişkili olduğu belirtiliyor. Protein idrarda daha fazla kalsiyum kaybı için vücudu harekete geçiriyor, bu nedenle böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlanıyor. Uzmanlar, böbrek taşı oluşturma ihtimali yüksek olan insanlara daha fazla sebze, meyve, tam tahıllar ve fasulye yemeleri tavsiye ediyorlar. Ayrıca, günlük su tüketiminin 4 litreye yakın olmasını söyleyen uzmanlar, yüksek oranda oksalat içeren bazı gıdaların (yer fıstığı, çikolata, kahve, ıspanak ve diğer yeşil yapraklılar, siyah çay, rubarb) beslenme listesinden çıkarılması öneriyorlar.

Magnezyum ve B vitamini eksikliği de kalsiyum oksalat taşlarına yol açabiliyor.

Bitkisel ilaç tedavisi: Böbrek taşı tedavisinde, bitkisel ilaçlar taşları kırmak için ve oluşumlarını önlemek için kullanılabilir. Bitkisel ilaçlar aynı zamanda idrar akışını kuvvetlendiriyor ve idrar yollarının tahriş olan duvarlarını iyileştirebiliyor. Gravelroot isimli bitki de böbrek taşlarının çözülmesine yardımcı oluyor. Kızıl kök, ortanca ve rumeks gibi bitkilerde taşların kırılmasına yardım ediyor. Aloe vera suyu ise taşları temizleyebilir ve oluşmadan önleyebilir. Mısır püskülü ve ayrık otu gibi bitkiler ise idrar yollarını yumuşatabiliyor. Ardıç meyvesi de sıklıkla idrar yolu enfeksiyonlarının temizlenmesinde kullanılır.

Diğer böbrek taşı tedavileri:

-Ayurvedik tıp: Hindistan'a ait olan bu sağlık sisteminde beslenme değişiklikleri ve bitkisel tedavi kullanılıyor.

-Refleksiyoloji: Vücutta bazı noktalara masaj uygulayarak gerilim giderilebilir ve hastalık tedavi edilebilir. Hipofiz, tiroid ve paratiroid bezlerinin bazı noktalarına odaklanılıyor.

-Homeopati: Yaygın ilaçlar arasında diken üzümü, Magnesium phosphoricum (magnezyum fosfattan elde edilir) ve sapama bitkisinin kökünden yapılan içecek yer alıyor.

-Hidroterapi: Ilık sitz banyosu gibi tedaviler böbrek taşı ağrısının iyileşmesinde kullanılıyor.

Zaman Online

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim