• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Boğaziçi Üniversitesi yeni rektörü görevine başladı

Boğaziçi Üniversitesi yeni rektörü görevine başladı
Prof. Dr. Özkan:"Üniversitemizin akademik ve bilimsel alanlardaki başarılarını artırmaya devam etmek için çalışırken katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi değerlerini geleceğe taşımak için var gücümle gayret göstermek,

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan, görevine başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 2012-2016 yıllarında Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun rektörlüğü döneminde Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yürüten Özkan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özkan, bu kapsamda üniversitenin tüm akademik kadro, öğrenci ve çalışanlarına yönelik bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Boğaziçi Üniversitesi'nin bugün geldiği noktadaki başarılarında öğrencilerin payının çok büyük rolü olduğunun altını çizen Özkan, öğrencilere yönelik, "Üniversitemiz bugün dünyanın önde gelen akademik kurumları arasında yer alıyorsa bu durumun ortaya çıkmasında sizin katkınız çok büyüktür. Yıllardır bu ülkenin en yaratıcı, çalışkan ve başarılı öğrencileri, tercihlerini Boğaziçi Üniversitesi'nden yana kullanmışlardır. Akademik hedeflerinize başarıyla ulaşabilmeniz, Boğaziçi'nde huzur, barış ve özgürlük içerisinde bir üniversite hayatı sürdürebilmeniz için uğraş vereceğimden kuşkunuz olmasın." ifadelerini kullandı.

Özkan, bulunulan noktada birlik ve dayanışma içerisinde daha çok çalışmaya her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, ülke için çok değerli ve önemli olan kurumu, içinden geçtiği dönemde koruyup geliştirerek geleceğe taşımanın ancak çalışanların ve akademik kadronun özverili uğraşları sayesinde mümkün olabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Mehmed Özkan, 4 yılı aşkın süredir yürüttüğü rektörlüğü süresince üniversiteye yaptığı katkıları için Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'na minnet ve şükran duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin akademik ve bilimsel alanlardaki başarılarını artırmaya devam etmek için çalışırken katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi değerlerini geleceğe taşımak için var gücümle gayret göstermek rektörlüğüm süresince temel önceliğim olacaktır. Boğaziçi Üniversitesi'nin yıllar içinde oluşmuş ve ilan edilmiş akademik ve etik ilkeleri bu uğurda yol göstericidir. Bu çerçevede üniversitemizde kurul ve komisyonlarla fakülte ve birim tercihlerinin belirleyici olduğu yönetsel yaklaşımı etkin, şeffaf ve ilkeli uygulama kararlılığımı da vurgulamak isterim. Şahsıma ve yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarıma göstereceğinizi ümit ettiğim anlayış, güven ve destek için şimdiden teşekkür eder, bu yeni dönemin üniversitemiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim." AA

Bu haber toplam 2802 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim