• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Boğulan gencin organları umut ışığı oldu

Boğulan gencin organları umut ışığı oldu
Hayatını kaybeden gençten alınan kalp, karaciğer, böbrek ile kornealar, organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere çeşitli illere gönderildi.

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen Murat Civelek'in kalp, karaciğer, böbrek ile korneaları, organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere çeşitli illere gönderildi.

Alipaşa mevkisinde 4 gün önce boğulma tehlikesi geçiren 26 yaşındaki Civelek'in, tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yönetimi Civelek'in ailesiyle görüştü.

Ailenin organları bağışlamaya karar vermesi üzerine sağlık ekibi tarafından ameliyatla alınan Civelek'in kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde nakil bekleyen 19 yaşındaki hastaya uçak ambulans ile gönderildi. Civelek'in karaciğeri İzmir Medical Park Hastanesine, sağ böbreği Atatürk Üniversitesine, sol böbreği Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine, korneaları ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi hastanesinde organ nakli bekleyen hastalara gönderildi.

Rize Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Velioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ilk kez organ bağışı gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Civelek, 4 gün önce suda boğulma gerekçesiyle tedavi altına alınmıştı. Beyin ölümü gerçekleşince yakınlarına organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Kendilerinin rızasıyla organları bağışladılar. Hastanemizde gerçekleşen bağış acil olarak organ bekleyen hastalarımıza umut ışığı oldu. Aile yakınları organ bağışlayarak hayat bağışladılar. Aileye çok teşekkür ediyorum. Diğer vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını diliyorum."

Organ nakli operasyonunu yürüten anesteziyoloji ve reaminasyon uzmanı Dr. Mustafa Sakın ise aile yakınlarının çok duyarlı ve örnek davranış sergilediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hastayı maalesef tüm müdahaleye rağmen kurtaramadık ama ailesinin organlarını bağışlamasıyla birçok insanımıza umut ışığı olduk. Alınan kalp, karaciğer, iki böbrek ve kornealar uygun kişilere gönderildi. Buna sebep olan ailesine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde organ nakli bekleyen birçok insan var ve bu insanlara Rize'den umut ışığı olduk. Aileden bu istek geldiğinde büyük heyecanla çalışmaya başladık. Bu süreçte bize destek olan herkese de çok teşekkür ediyoruz."

Bu haber toplam 3128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim