• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bozüyük'te Toplum Ruh Sağlığı Merkezi el uğraşı terapisi sergisi açıldı

Bozüyük'te Toplum Ruh Sağlığı Merkezi el uğraşı terapisi sergisi açıldı
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören ve el uğraşı terapisi uygulanan hastaların hazırladığı ürünler düzenlenen sergi ile gösterime açıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören ve el uğraşı terapisi uygulanan hastaların hazırladığı ürünler düzenlenen sergi ile gösterime açıldı.

Sergi açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde bulunan hastalara uygulanan terapi ile hastaları topluma kazandırmak, kendi ihtiyaçlarını ve gün içinde yapacakları işlemleri yerine getirebilecek hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yasin Yılmaz, konuşmasında,"Merkezde, ağır psiko sosyal bozukluğu olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde tedavi ve terapi gibi hizmetlerin verildiğini vurguluyoruz. Bu hizmetleri yürütürken, yeri geldiğinde evde sağlık hizmetinden, yeri geldiğinde ise Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinden faydalanarak hizmeti yürütmeye çalışmaktayız. Hastalarımızı topluma kazandırmak, kendi ihtiyaçlarını ve gün içinde yapacakları işlemleri yerine getirebilecek hale gelmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda merkezimizde 190 kayıtlı hasta bulunmaktadır. Bunlar gün içerisinde değişik zamanlarda merkezimize gelip terapilere devam etmektedirler. Merkezimizde psikiyatri uzmanımız, psikologumuz, 2 hemşiremiz görev yapmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz katkılarıyla da Halk Eğitim Merkezimi'zden 7 adet iş uğraşı terapi için öğretmenimiz görevlendirilmiş ve merkezimizde zaman zaman çalışmaktadır" dedi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayır ve protokol mensuplarının katılımıyla serginin açılışı yapıldı.Vali Ahmet Hamdi Nayır, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve kursiyerlere verdikleri emek için teşekkür etti. Hastalarla yakından ilgilenerek çalışmalarını inceledi. Sergiyi gezen ve yetkililerden bilgi alan Vali Nayır'a, hastalardan bir tanesinin resim çalışması hediye edildi.

Sergi açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu ve İsmail Sağıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, hastane görevlileri, Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticileri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2555 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim