• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Brüksel’de Nerede Kalınır?

Brüksel’de Nerede Kalınır?
Hepinizin aklının bir köşesinde bilmediğimiz yerleri, tanımadığımız insanlara görüp hayatımıza yenilikler katmak bulunmaktadır.

Her yerin kendine özgü bir yapısı vardır. Bu güzellikleri tanımak eskisi kadar zor değil. Artık gidebileceğimiz yerleri seçtikten sonra bir havalimanına gidip saatler içinde dilediğimiz yerde olabiliyoruz. Hal böyle iken tatillerimize çok daha verimli geçirmeniz de mümkün olmaktadır. Yurtdışı imkânları her geçen gün artan turist sayısı ile daha çok kolay olduğu görülebilmektedir. Bu imkânlardan,  fırsatlardan yararlanmak ise gezmek isteyen herkesin yararlanabileceği bir şekilde ayarlanmaktadır. Herkesin gezmek isteyebileceği yerler arasında Brüksel bulunmaktadır. Gelin Brüksel’i beraber tanıyalım.

Detaylı Brüksel tanıtımı ve otel tavsiyeleri için https://www.neredekalinir.net/bruksel/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Brüksel

Brüksel Belçika’nın başkentidir. Brüksel şehrinde konuşulan diller Felemenkçe, Fransızca ve Almanca, dilleridir. Şehirde bulunan bütün tabelaların üzerinde 2 farklı dilde yani Fransızca ve Felemenkçe olacak şekilde iki farklı dil kullanılmaktadır. Brüksel’in çok bilindik olmasının nedenlerinden bir tanesi de Avrupa birliği kurumları ile NATO kurumları bu bölgede çokça bulunmaktadır.

Brüksel şehrinde mimari ve sanat bakımından yüksek bir gelişim gösterilmektedir. Bu şehirde bulunan mimari eserler birçok yüzyıla ait olup UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girebilecek değer olmaktadırlar. Şehirde mimari bakımdan önemli bir yer tutmaktadır. Mimari ve sanat o kadar çok gelişmiştir ki alışveriş yapmaya gittiğiniz yerlerde bile birçok yapıyı çokça görebilirsiniz. Avrupa’da önemli bir yeri olan Brüksel ekonomide üretkenlik adına da büyük bir konuma sahiptir. Brüksel’i gezmenin en ideal yollarından bir tanesi de birçok firmanın düzenlemiş olduğu gezilerdir. Birçok gezi paketi yıl içinde gezmek isteyen vatandaşlara duyurularak bu fırsatlardan yararlanmaları sağlamaktadır. Avrupa ülkelerine göre ulaşımda merkezi bir noktaya sahiptir. Şehirde nüfusu kalabalık olması ulaşımın üzerine çok düşülerek güzel bir sistemin ortaya çıkması sağlanmıştır. Bu şehre sadece gezmek için değil birçok kişi iş amaçlı olarak da gelebilmektedir.

178 bin kişilik nüfusa sahip olan Brüksel şehri nüfusuna oranla çok fazla imkâna sahiptir. Yılın her döneminde misafir ağırlayan bir şehir olduğu için sivil nüfusunu tam olarak görebilmek mümkün değildir. Bu şehirde gezmek için en ideal zaman yaz aylarıdır. Sonbaharın ilk ayları da gezmek için tercih edilebilecek zamanlardır. Denizden uzak bir konuma sahip olduğu için kışları hava sert ve soğuk geçebilmektedir. Fakat kışı seven kişiler de burayı kış aylarında tercih edebilir.

12 yüzyılın başlarında Brüksel şehrinde korunmak amacıyla bir duvar örülmeye başlanmıştır. Bu duvarın tam olarak 100 yıla yakın yapımı sürmüştür. Birçok şehirde de göre bildiğiniz gibi nüfusun artmasıyla bu duvarların içinde bulunan yerleşim alanları dışarıya kaçmış durumdadır.  14 yüzyılın sonlarına doğru duvarın genişletildiği bilinmektedir. Duvar o kadar büyük bir yapıya sahiptir ki 18. yüzyıla kadar Brüksel halkının koruyabilmiştir. Brüksel şehrinde bu duvarlar halen görülebilmektedir. Belçika 1930 yılında bağımsızlığını ilan ederek modernleşme yolunda gitmiştir. O tarihlerde yapılmış birçok bina ve yollar halen günümüzde de kalitesi ile ve mimarisiyle görülebilmektedir. Brüksel şehri çok fazla göçmene ev sahipliği yapmaktadır. Brüksel şehri kozmopolit bir yapıya sahiptir. Bu ülkede genellikle güven problemi bulunmamaktadır.  Ülkede çok kaliteli bir ağ bulunmaktadır. Güvenlik sorunu sadece Brüksel’e küçük bölgelerinde bulunmaktadır. Bu bölgelerde de turistlerin gezebileceği herhangi bir şey bulunmamaktadır. Şehirde büyük suçlar neredeyse hiç işlenmektedir.

Brüksel Şehrinde Gezebileceğiniz Yerler.

Grand Place

Tarihi ile çok güzel yapıları içinde bulunduğu Brüksel’e gittiğiniz zaman kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Tarihi tam olarak hissedebileceğiniz,  baktığımız zaman panoramik bir şekilde tarih gözünüzde canlanmaktadır. Hem ihtişamlı görüntüsüyle hem de geceleri olduğunda ışıltılı renkleriyle tam bir hayranlık uyandıracak yer olarak tavsiye edilmektedir.

Musee Des Beaux

Müze kesinlikle Brüksel’de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Müzenin hem kendi mimari yapısı hem de içinde bulundurduğu heykel resimlerle de harika bir izlenim bırakacaktır. Bu şehre gidip orayı gezmeyen kişi sayısı neredeyse hiç yoktur.

Brüksel’de Ziyafet

Daha önce hiç tatmadığımız biraları burada bulmanız mümkündür.

Brüksel’de waffle, Brüksel çikolatası fırında karides kroket, tavşan eti tarzında yemekleri Brüksel’in en lezzetli yemekleri arasında bulunmaktadır.

Brüksel şehrine gitmek ve gezmek hayatımıza yeni ve güzel birçok şey katacağı konusunda hiç şüpheniz olmasın. Fakat böyle yere gidip gelmek kadar bu yerde konaklamak da büyük bir anlam taşımaktadır. Konaklayabileceğiniz yer size hem gezebileceğiniz yerlere hem de şehrin bütün avantajlarından yararlanmanızı sağlayacak bir yer olması gerekmektedir. Dilerseniz bütçenize göre ya da konforunuzu tam olarak karşılayabilecek nitelikte ki lüks otelleri, bütçenize uygun otelleri ve kiralık evlerden size bilgiler aktaralım.

Brüksel’de Kiralık Evler

Kiralık evleri airbn sitesinden kolaylıkla bulup kendinizi rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kiralık evler hem fiyat bakımından hem de gezebileceğiniz yerlere yakınlığı açısından size güzel alternatifler sağlamaktadır. Siteden yapacağınız ev rezervasyonlarında uygun fiyatlara indirimli fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Brüksel’de Bulunan Lüks Oteller

Eurostars Montgomery

Konforunu düşünen bütün gezginlerin tercihinde ilk sırada bulunan otellerden bir tanesidir. Eskiye yönelik mobilya tasarımları, otelde bulunan fitness salonu ve daha birçok avantajdan yararlanabilme imkânınız bulunmaktadır. Otelde bulunan büfe de birçok farklı yiyecek çeşidi bulunduğundan kendinize göre bir şeyler bulmanız da mümkündür.

Steigenberger Wiltchers

Otel Brüksel’in tam merkezinde bulunmaktadır. Merkezde bulunması hem alışveriş hem de ulaşım bakımından kolaylıklar sağlamasına neden olmaktadır. Bu otele yakın bir şekilde geçen tramvaydan Belçika’nın birçok noktasına gidebilirsiniz. Hem mimarisi hem de bulundurduğu mobilyalarla çok lüks bir manzara ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Müşterilerine 7/24 oda servisi imkânlarına veren otel birçok kişinin kalmak için seçtiği oteller arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Hotel Metropolo

Bu otelde Brüksel’in merkezinde bulunmaktadır. Noel pazarına yakınlığı ile havalimanına 10 kilometrelik mesafesinin olması oteli cazip bir hale getirmektedir. Otelin vermiş olduğu otopark, fitness, kahvaltı çeşitleri bu Otelde kalmak için iyi bir seçenek haline getirmektedir.

Grand Place, Rocco Forte Hotel Amigo gibi lüks otellerde müşterilerime en kaliteli şekilde ağırlamaktadır.

Düşük Fiyatlı Oteller

Newhote Charlemagne

Otel Brüksel’in Avrupa bölgesinde bulunmaktadır. Otelin şehir içi ulaşımlara kolaylık sağlaması otelin seçilme sebeplerinden bir tanesidir. Lokasyon bakımından birçok otelden öncelikle durumda bulunmaktadır. Otelde otopark internet, bar tarzında birçok imkân sunulmaktadır. Vermiş olduğu kaliteye göre fiyatı uygun bir oteldir.

Alına Hotel Brussels

Biraz daha uygun fiyata bulunan bu otel Manneken Pis heykeline sadece 15 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır. Lokasyon bakımında seçilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ibis Brussels City Centre, Boutique Hotel Saint gibi birçok uygun fiyata otelde de kalma imkânınız bulunmaktadır. Birçok şehrin otel tavsiyeleri için https://www.neredekalinir.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim