• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

BSK' dan Konya'ya Sağlık Yatırımı

BSK' dan Konya'ya Sağlık Yatırımı
Esas Holding iştirakiyle, Dr. Murat Dayanıklı liderliğinde, sağlık yatırım ve yönetim şirketi olarak kurulan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), ülke çapında hastaneler zinciri ve yeni bir sağlık markası oluşturmaya başlamıştır. Türkiye çapında, üç yıl

Esas Holding iştirakiyle, Dr. Murat Dayanıklı liderliğinde, sağlık yatırım ve yönetim şirketi olarak kurulan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), ülke çapında hastaneler zinciri ve yeni bir sağlık markası oluşturmaya başlamıştır. Türkiye çapında, üç yıl içinde 28 ile yayılarak, coğrafi olarak en kapsamlı ağa sahip olmayı hedefleyen BSK, ....

Türkiye çapında, üç yıl içinde 28 ile yayılarak, coğrafi olarak en kapsamlı ağa sahip olmayı hedefleyen BSK, Türk insanının ihtiyaç duyduğu her türlü sağlık hizmetini sunarken, yüksek katma değer yaratan bir sistem olmayı bunun yanında dağınık yapıdaki sağlık hizmeti sunan kuruluşları bir çatı altında toplayıp; hem hissedarları, hem çalışanları, hem de hastaları mutlu edecek bir sistem ve hastaneler zincirinden oluşan güçlü bir marka yaratmayı amaçlamaktadır.

Anadolu'da bağımsız olarak çalışan, ölçek ekonomisine ve bilgi birikimine ulaşma gibi konularda eksikliği olan küçük ve orta ölçekli sağlık işletmelerinin ulusal bir marka altında güç birliği oluşturulması amacıyla kurulan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) özellikle son yıllarda girişimci doktorların ve işletmecilerin çabalarıyla kurulan hastanelerin, finansal güç ve deneyim eksikliğini kısa zamanda hissetmekte; hızla değişen sağlık sektöründe bağımsızlığını kaybetmeden geleceğe güvenle bakacak stratejiler geliştirmeye gayret göstermektedir.

BSK doğru yerde, doğru iş yapan, ancak finansal gücü büyümeye yetmeyen, kurumsallaşmak isteyen, profesyonel anlamda ulusal standartlara ve hatta uluslararası standartlara kavuşmak açısından zorluk yaşayan hastaneler ile birleşerek güç oluşturmaktadır.

Türkiye’de var olan yaklaşık 365 özel hastanenin, belki de yüzde 30’dan yüksek bir oranı, bağımsız olarak faaliyet göstermektedir. Bu hastaneler, ölçek ekonomisine ve bilgi birikimine ulaşmada zorluk yaşamaktadır. Sermaye darlığı ve deneyim eksikliği gibi sıkıntılara sahipler. Hızla değişen ve kar marjlarının daraldığı sağlık sektöründe kendi geleceklerinden endişe duymaktadırlar.

BSK, yatırım hedeflerini gerçekleştirme sürecinde ilk olarak Eskişehir’de, Aydın’da, Kütahya’da, Denizli’de, Konya’da, ortaklıklar kurarak Özel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi, Özel BSK Aydın Anka Hastanesi ve Özel BSK Kütahya Anadolu Hastanesi Özel BSK Konya Hastanesi, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi ile faaliyete başlamıştır.

BSK, yerel ve orta ölçekli hastanelere ortaklığıyla, finans gücü, kurumsallaşma, standardizasyon, uluslararası know-how ve deneyim, hasta memnuniyetine odaklı yüksek kalitede hizmet getirmeye devam etmektedir.

Türkiye’nin en geniş toprak alanına hakim olan ve şu anda 1.959.082 nüfusa sahip (2007 Yataklı Tedavi Kurumları İstatistik Yıllığı) Konya ilimizde KVC, Kardiyoloji, Ortopedi, Beyin Cerrahi, Nöroloji, Fizik Tedavi, Üroloji, KBB, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji, Plastik Cerrahi, Göz, Gastroenteroloji ve Dahiliye uzmanlık dallarında hizmet vermeyi planlamaktadır.

Özel BSK Konya Hastanesi, Konya, Beyşehir Caddesi üzerinde kolay ulaşılabilir durumdadır.

Özel BSK Konya Hastanesi 10.000 m2 kapalı alana sahiptir. 90 yatağa sahip hastanede 20 yataklı KVC, Dahili-Cerrahi YB ve Koroner YB yatağını da bünyesinde bulundurma hedefindedir.
Özel BSK Konya Hastanesi sağlık sektöründe vereceği hizmetler ve yapacağı atılımlarla bir dünya markası haline gelmeyi hedeflemektedir.

Özel BSK Konya Hastanesi, her zaman insan hakları ve çevreye saygı çerçevesinde çağdaş değerleri, bilimsel ilkeleri ve bilgiyi, meslek ahlakını ve uluslar arası hizmet kalitesi standartlarını temel alarak etik değerlere bağlı, hasta haklarına saygılı, tedavi edici uygulamalar yanında koruyucu sağlık çalışmalarını da kapsayan kaliteli hizmetleri din, dil, ırk, cinsiyet ve bölge ayrımı gözetmeksizin nitelikli uzman kadro ile mükemmele ulaştırmaktadır.

Özel BSK Konya Hastanesi mevcut ve/veya doğabilecek sağlık sorunları ile sağlık durumlarını kontrol ettirmek isteyenlerin ilk başvurusunda olduğu gibi her başvurusunda diğer sağlık kuruluşlarına örnek olabilecek bir anlayışla sürekli kalite iyileştirme yapmak kalite politikasını oluşturmaktadır.

Özel BSK Konya Hastanesi, insan hayatını temel alarak kurulmuştur. Toplumların gelişmişlik ölçütlerinden biri olan sağlık hizmetlerini, her kesimden insana, son yeniliklerden yararlanarak, uzman kadrolarıyla, tıp da ki son gelişmeleri takip ederek, kaliteli hizmet verme hedefiyle, sadece Konya değil, çevre illerde ve özellikle yurt dışı hastalar içinde etkin bir sağlık kuruluşu olma niteliğini kazanmayı amaçlamıştır.

İnsanımıza hak ettiği değeri gösterebilmek için, bütün çalışanlarıyla, emeğini, sevgisini, azmini ve yüreğini ortaya koymayı hedeflemektedir.

Sağlık hizmetleri, 24 saat kesintisiz verilmeli ve bütünlük arzetmelidir. Bu sorumluluk içinde hastanemizde teşhis, tetkik, her türlü cerrahi girişim ve yataklı tedavi hizmetleri açacağı branşlar da deneyimli ve güçlü kadrosuyla üst düzey kalitede verilecektir.

Özel BSK Konya Hastanesi’nde açılacak branşlar çağdaş teknik donanımı ile güncel tıbbi yaklaşımı bütünleştirerek, hastalarına doğru, hızlı, güvenilir tıbbi hizmet sunacak, hastalarını anlaşılır tarzda bilgilendirecek, yalnız tanı ve tedavileri safhasında değil, sağlıklarına kavuşmaları sürecinde ve sağlıklı dönemlerinde de onları yalnız bırakmayacaktır. Toplumu bilgilendirmeye yönelik seminerler, konferanslar ve kapsamlı eğitim programları düzenlenecektir.

Özel BSK Konya Hastanesi’nin hasta odaları, hastalarımızın rahatı ve güvenliği göz önüne alınarak planlanmıştır. Gerektiği zaman, ara yoğun bakım hizmeti ve acil her türlü müdahalenin yapılabileceği alt yapıya sahip odalarımızda; hasta başındaki duvar panelinde hastaya gerekebilecek medikal gaz donanımı, tansiyon aleti, kesintisiz güç kaynaklarına bağlı olan prizler bulunmaktadır. Bina akıllı bina teknoloji ile yönetilmektedir.

Hasta, yatağından tüm çevresini kontrol edebilir, yatağının kontrol panelinden direkt-indirekt aydınlatmasını açıp kapayabilir, hemşiresini çağırabilir, yatağına tüm pozisyonları verebilir, TV ve radyo sistemini çalıştırabilir.

Birinci sınıf ve VIP odalarımızda refakatçiler kalabilmektedir. Odalarda bulunan koltuklar ortopedik özelliğe sahiptir. Her odada TV ve minibar bulunmakta, kafeteryadan istenen yiyecek-içecek hizmeti 24 saat alınabilmektedir. Tüm Hastane ve odalarda kullanılan boya ve duvar kağıtları anti-statik ve anti-bakteriyel özelliktedir.

Her odada merkezi klima-havalandırma sistemi bulunmakta, ancak hastalar duvar panelinden odalarının ısısını ayarlayabilmektedirler. Aynı zamanda hasta odalarında Hilton Lavabolar bulunmaktadır. Bakteri filtrelerinden geçen taze hava girişleri her odada ayrıca planlanmıştır. Her odadan hastaların isteğine göre internet bağlantısı yapılabilir. Banyolarımızda acil hemşire çağırma düğmeleri, paralel telefonların yanı sıra 24 saat sıcak su sunulmaktadır.
Odanızda bulunan telefondan şehiriçi, şehirlerarası ve milletlerarası telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Yapılan her telefon görüşmesi, saati ve telefon numarası otomatik olarak bilgi işleme geçmektedir.
***

Çağın teknolojisine uygun gelişmiş ve modern bir merkeze sahiptir. Hastane modern cihazlarından oluşan, randevulu ve acil hastalara günün 24 saati hizmet vermeyi hedeflemektedir.

Görüntüleme Merkezi (Radyoloji) aşağıda bulunan cihazlardan oluşması planlanmaktadır.

GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ
MAMMOGRAFİ
ULTRASONOGRAFİ
RÖNTGEN
KEMİK MİNERAL YOĞUNLUĞU
DOPPLER ULTRASONOGRAFİ
FLOROSKOPİ DİJİTAL
MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEME
BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ
EKO
C KOLLU RÖNTGEN
EEG-EMG
MOBİL RÖNTGEN
KORONER ANJİOGRAFİ
ESWL

Ayrıca Merkezde EKG, Eforlu EKG, mevcuttur.

****

Hemşirelik hizmetleri, kalite yönetimi gereklerine göre yönetimi sağlanacaktır. Hemşirelik hizmetlerinin ana amacı hasta ve ailesinin gereksinim ve beklentileri doğrultusunda kapsamlı, etkili ve iyi planlanmış bakım uygulanmasıdır.

Hemşirelik hizmetleri hastanemizin tüm birimleriyle koordinasyonlu çalışma gereğine inanmış gerek idari birimler, gerekse diğer tüm birimlerle eşgüdümlü çalışacaktır.

Hemşirelik bakımının en üst düzeyde karşılanması için hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi, denetlenmesi, değerlendirilmesi ve koordine edilmesini sağlamak, uygun bakım modelleri oluşturmak ve profesyonel hemşirelik bakım standartlarının uygulanmasını sağlayarak hasta memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak ve kendimizi sürekli yenileyerek geliştirmek ilk hedefimizdir.
****
Hastanemizde değişen koşullarına uygun olarak tam oluşumlu ve hızlı cihazlarla donatılmış laboratuvarı, hastalıkların tanı ve tedavisinde gerekli olan tüm tahlil ve tetkikleri duyarlı yöntemlerle gerçekleştirerek en kısa sürede sonuca ulaşması hedeflenmektedir. Laboratuarımız rutin tetkiklerin yanında bilimsel araştırmalara cevap verecek kapasitededir. Laboratuvarımız biyokimya, mikrobiyoloji laboratuvarlarından oluşacaktır. Laboratuvarımız 7 gün 24 saat hizmetlerini sürdürecektir.

Saatte 400 test kapasiteli Biyokimya Otoanalizörü, saate 80 test kapasiteli Hormon Otoanalizörü, saatte 50 test kapasiteli Kan Sayımı Analizörü, Saate 40 test kapasiteli Sedimatasyon Analizörü ile saatte 20 test kapasiteli Kagülasyon Analizörü mevcuttur.

Hastanemizde sağlık hizmeti alan hastalarımızın ihtiyaçlarına göre hizmet verilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlarda ihtiyaç olan kan ve kan ürünlerinin karşılanması için diğer sağlık merkezleri haberleşerek belli bir koordinasyon içerisinde ihtiyaç karşılanacaktır.
****
Üstün teknoloji kullanılarak yapılandırılmış olan toplam 5 ameliyathane mevcuttur. Zengin cihaz parkuru ve tecrübeli personeli ile ameliyathane bölümü her türlü operasyonun başarıyla yapılmasını sağlayacak alt yapıya sahiptir.

Ameliyathane kapıları hermetik kontrollüdür. Ameliyathane içinde pozitif basınç olması nedeniyle kapılar açıldığında, dışardan ameliyathane ortamına hava akışı engellenmiştir.
Ameliyathane tüm ekibiyle birlikte 24 saat kesintisiz hizmet verecektir. Ameliyat esnasında görevli tüm hekim, ameliyathane hemşireleri, biyomedikal teknikerler, ameliyathane teknisyenleri ve personel tedaviye yönelik üstün tıbbi teknolojiyi kullanmaktadırlar.

Ameliyathanelerin yönetimi, hizmete devamlı hazır bulundurulması, alet ve malzemenin sağlanması, bakım, onarım ihtiyaçlarının saptanarak yaptırılmak üzere ilgililere bildirilmesi ve burada çalışan personelin yönetimi ve eğitimlerinin yapılmasından Tıbbi Komitemiz sorumludur.

Özel BSK Konya Hastanesi, randevu sistemi ile çalışılmakta olup, randevular telefon ya da kişisel başvuru ile yapılabilmektedir. Randevularınızı ilgili birimden içinde olduğumuz ayın günleri için alabilirsiniz. Bunun dışındaki randevu istekleriniz için bölümler sizlere yardımcı olacaklardır. Tercih edilen hekime; muayene randevuları 30’ar dakika ara ile kontrol randevuları ise 15’er dakika ara ile verilmektedir. Hastalarımız, Resmi Tatil ve Pazar günleri dışında her gün saat 08:30-19:30 arasında randevularını alabilmektedirler. Hastanemizde ilk kez başvuran hastalarımıza hasta kartı verilecek ve hastalarımız için açılacak yeni dosyalar araştırmalar ve filmler, hasta taburcu olduktan sonra arşivde ve PACS sistemimizde özenle saklanacaktır.

Özel BSK Konya Hastanesi, servis ve polikliniklerinde hasta hakları yönetmeliğinde yer alan bilgiler hastalara aktarılmaktadır. Kişinin sağlık hizmeti alması sırasındaki tüm sağlıkla ilgili haklarını bilmesi ve kullanması için gereken özen gösterilmektedir.

Müşterilerin aldıkları hizmetin kalitesini nasıl bulduklarının öğrenilmesi, müşterilerin memnuniyetini etkileyen faktörlerin öncelik sırasının belirlenmesi, müşterilerin, tercih nedenleri ve aynı zamanda beklentileri, hizmet sunum sürecinde yaşanan uygunsuzluklar, hizmet sunum tarzının bu beklentileri karşılayacak şekilde dizayn edilebilmesini sağlayan bir sistem kurulması ve sorumlulukları belirlenmesidir.

Müşterilerin algıladığı kalite ile istekleri, ihtiyaçları ve beklentilerini ölçüp ve hizmet sunum süreçleri bu faktörleri karşılayacak şekilde dizayn edilmek ve hizmet vermektir.

Günümüzde hasta haklarını düzenleyen bildirgeler Dünya Tabipler Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenmiştir. Her ülke bu bildirgeler doğrultusunda kendi koşullarına uyan hasta hakları metinleri hazırlamışlardır. Hasta hakları ile ilgili ilk temel metin Dünya Tabipler Birliği'nin 1981 tarihli Lizbon Bildirgesi'dir. Bu bildirgeye göre hastanın hekimini özgürce seçme, hiçbir baskı altında kalmadan karar verebilen hekim tarafından bakılabilme, kendine önerilen tedaviyi kabul veya reddetme, kendi ile ilgili tıbbi veya özel bilgilerin gizliliğine saygı duyulmasını bekleme, onurlu bir şekilde ölme, ruhi ve ahlaki teselliyi kabul veya reddetme hakkı vardır.

Halkla İlişkiler Birimi olarak amacımız muayene, kontrol, tetkik ve tedavi amaçlı başvuran hastaların ve yakınlarının hastane hizmetlerinden belirli bir düzen içerisinde yararlanmalarını sağlamak, hasta ve hastane yönetimi arasındaki bilgi alışverişini, hizmet sunumunu, işlem ve kayıtlarını yapacak sistemlerin işlerliğini sağlamaktır.

Hastalarımızın memnuniyeti amacıyla ekip çalışması, motivasyonun arttırılması ve empatik davranış geliştirmek gibi hizmet içi eğitimler verilecektir.

A.Vahap DOĞAN
Yönetim Kurulu Bşk. Vek.
Genel Müdür

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim