• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bu hastanelere 'hasta' olunur!

Bu hastanelere 'hasta' olunur!
Birbiri ardına açılan özel hastaneler adeta göz kamaştırıyor. Dışardan baktığınızda rezidans gibi görünen hastaneler içeri girdiğinizde de sizi hastane havasından fazlasıyla uzaklaştırıyor.

Birbiri ardına açılan özel hastaneler adeta göz kamaştırıyor. Dışardan baktığınızda rezidans gibi görünen hastaneler içeri girdiğinizde de sizi hastane havasından fazlasıyla uzaklaştırıyor.

Sağlık sektörü son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Büyük küçük her köşede ya bir poliklinik ya da sağlık kuruluşu var. SSK ve Emekli Sandığı'na bağlı hastaların özel hastanelerde tedavi olmalarının yolunun açılması bu alandaki yatırımları patlattı. İhtisas hastanelerinin de giderek yaygınlaşması, ülkemizdeki sağlık sektörüne kalite getirdi. Başta İstanbul'da olmak üzere Adadolu'da da arka arkaya özel hastaneler açılıyor. Paralı ağır hastalar Cerrahpaşa, Hacettepe, Numune ve Çapa hastanelerini çoktan bıraktı. Her açılan hastane bir öncekine fark atıyor. Öyle ki artık hastaneler sadece sağlık hizmeti verilen bir müdahale merkezi olarak dizayn edilmiyor. Çoğu ya beş yıldızlı otel ya da rezidans hizmetleri veriyor. Daha kapılarında sizi valeler karşılıyor. İçeri girdiğinizde ise kat görevlileri sizinle ilgilenmek için âdeta yarışıyor. Hemen hepsinin içinde bir medikal marketi, kuaförü, küçük bir alışveriş merkezi, restoranı-cafesi, medikal yüzme havuzu, üç ayrı dine mahsus ibadethaneleri mevcut. Hatta acil durumlar için helikopter hizmetleri bile var. Hizmette sınır yok yani.

Şayet hastanız yatacaksa ya da muayene olmak için uzak bir yerden (şehir dışı vs.) gelmişse dert etmeyin! Hem hastalar hem de hasta yakınları için şifa ve konfor bir arada sunuluyor. Öyle ki süit odalardan kral dairelerine kadar her biri çok yıldızlı otel hizmetiyle çalışıyor. Jakuzili lüks banyolar, rengarenk duvarlar, Boğaz manzaralı yataklar, SPA'lar vs. vs...

Sektörde a sınıfı hizmet veren rezidans tarzı hastanelere şimdi de a plas hizmet veren Çamlıca Mediresidence ekleniyor. Nisan ayında açılacak hastane iç ve dış dekorasyonu ile göz kamaştırıyor. Versace imzalı mobilyalar, el süslemeleriyle yapılan tavanlar dikkat çekiyor. Hastanenin kurucusu Dr. Azmi Ofluoğlu, başta Alman Hastanesi, Vatan Hastaneleri ve Universal Hospital olmak üzere yaklaşık 83 hastanenin de sahibi. Çamlıca'ya 70 milyon dolar harcayarak yaptığı lüks hastane için dostları ona "Bu kadar pahalı bir yatırıma ne gerek vardı?" diyerek akıl verseler de Ofluoğlu, Türk halkının daha fazlasına layık olduğunu düşünüyor. Azmi Bey, şimdilerde 2'si Adana'da olmak üzere, Konya, Diyarbakır, Malatya, Kuşadası, İstanbul (İtalyan Hastanesi), Hollanda ve Arnavutluk'taki hastanelerini açmayı bekliyor. Mediresidence'de 170 m2'ye varan jakuzili ve müzik yayını yapılan banyosuyla özel tasarımlı 98 oda bulunuyor. Bunların 4'ü grand süit, 46'sı süit, 48'i ise standart oda.

Sema'nın manzarası güzel, hizmeti size özel

İstanbul'un en yüksek yatak kapasitesine sahip hastanelerinden biri de Maltepe Dragos sahiline kurulan Sema Hastanesi. Lüks otellere taş çıkartan hastanede kral dairesiyle beraber toplam 218 süit oda bulunuyor ve hepsi Adalar manzarasına sahip. Hastaneyi rakiplerinden ayıracak olan "deniz ambulansı" projesi için liman hazırlanıyor.

Bu haber toplam 8416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim