• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Bu Senenin En Gözde Tatil Beldeleri

Bu Senenin En Gözde Tatil Beldeleri
Avrupalıların Rönesans’tan sonra algılamalarında birçok değişiklik yaşandı. Bu algı her şeyi devletin çıkarlarına uygun hâle getirmekti.

Bu amaç doğrultusunda her şeyi paraya çevirmeye çalışan Avrupalılar bu nedenle birçok sektörün doğmasına vesile oldu.

Bu sektörler de Batı ülkelerini geliştirince tüm dünya bu politikayı benimsedi ve yeni iş kollarına gereken önemi vermeye başladı. Turizm sektörü de bu algı değişiminden doğan bir sektördür. Turizm denince akla önce tatil gelir ancak turizm sadece bu değildir.

Tarihi güzellikler, doğa güzellikleri gibi yerleri görme amacı ile yapılan seyahatler da turizm kapsamına girer. Önceleri turizm diye bir kavram bulunmuyordu. İnsanların şehir dışına çıkması için çok çok önemli bir nedeni olması gerekiyordu.

Bu nedenlerin örnekleri şunlardır:

  • Sefere çıkmak
  • Vergi toplamak
  • Dini mekanları ziyaret etmek
  • İş bulmak

Bu nedenler dışında ülke dışına çıkan insanlara bakış açısı çok farklıydı ve vatan haini olarak görülmekteydi. Biz de Tanzimat ile başlayan Avrupa ile ilişkiler sayesinde bu sektörü benimsemeye başladık. Bu işi daha önce yapmalıydık çünkü tarihi mekanlarımız, doğal güzelliklerimiz ve tatil beldelerimiz ile dünya içinde dünyaydık.

Yavaş yavaş kurumsallaştırdığımız turizm ülkemizde bacasız sanayi olarak adlandırılır. Günümüzde ise ülke ekonomisine katkı sağlayan turizmde birçok yatırımcı iş kurmuştur. Bu kurumlardan biri de Tatil Dükkanı'dır. Hiç şüphesiz en kaliteli olan da odur.

Deniz Turizmi

Bacasız sanayi olarak nitelenen turizmin ekonomiye olan katkısı yadsınamayacak kadar çoktur. İstihdam da yaratan turizm gelecekte en önemli gelir kaynaklarından biri olacaktır. Turizmin belli başlı şekilleri vardır. Ülkemizde de turizm türlerinden hepsinin yapılabileceği yerler bulunmaktadır.

Çünkü Anadolu köklü bir geçmişe sahiptir ve de doğal güzellikleri ile harika bir yapıya sahiptir. Türkiye'ye gelen turistler genellikle deniz ve sıcak hava için gelmektedir. Turistlerin tercih ettiği yerler ise Akdeniz olarak göze çarpar​​​.

Bu nedenle turistler internette Marmaris otelleri ve Antalya otelleri gibi aramalar yapmaktadır. Tatil Dükkanı da bu aramalara katkıda bulunarak otelleri bünyesinde toplamıştır. Siteye giderek istediğiniz kriterlere kolayca ulaşma imkanına erişebilirsiniz.

Kış Turizmi

Sıcağı bunaltıcı olarak bulanlar ve iş yerinden izini daha çok kışın çocukları için sömestr tatilinde alanlar için kış turizmi olmazsa olmaz tatil biçimlerindendir. Ülkemizin de yüksek ve dağlık olması nedeni ile kış turizmi için çok uygun bir ortam bulunur. Özellikle doğu kesimde yağışların kar şeklinde olması, buradaki kış turizmi faaliyetlerini artırmıştır.

Daha çok sıcak ülke insanlarının tercih ettiği kış turizmi de en az deniz turizmi kadar önemli bir turizm türüdür. Bu konuda da otel sıkıntısı çekmek istemiyorsanız Tatil Dükkanı'na başvurmalısınız. Mesela Erzurum'un Palandöken dağında yapmak istediğiniz bir tatil için tüm koşullar sitede size sunulur.

Kültürel Turizm

Verimli toprakları ve ticaret yolları üzerinde bulunması nedeni ile Anadolu, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Hâl böyle olunca da geçmişten günümüze miras kalan birçok tarihi yapı ülkemizde bulunur. Tarih sevdalıları için biçilmez kaftan olan ülkemizde mimari olsun, sanat olsun her dalda tarihi eserlere rastlamak mümkündür.

Örneğin Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de tarihin eski yerleşim yeri bulunmuştur ve ziyaretçi akımına uğrar. Ayrıca Doğu Roma İmparatorluğunun Anadolu topraklarında hüküm sürmesi nedeni ile de birçok yabancı turist ülkemizi ziyaret eder.

Türkiye'de Gidilmesi Gereken Yerler

Yaz kış mevsim fark etmeksizin herkes kısacık boşluk bulduğu yoğun hayatında tatil yapmak için bir yerlere gitmek ister. Fakat tatil beldesi bulmakta zorluk yaşayabilir. Her tatilde aynı yere gitmek istemeyen tatilciler için Türkiye adeta bir cennet gibidir. Kaliteli otelleri, kumsalları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ülkemize her mevsim turist akını olur. Daha çok Avrupa ülkelerinden gelen turistler ülkemize hayran bir şekilde buradan ayrılır.

Ülkemizde görülmesi gereken belli başlı yerler ve açılamaları şöyledir:

  • ​​​​​​Antalya'nın Kaş ilçesi kıyı tipi sayesinde çokça turistin akımına uğrar. Kabutaş Plajı'nın da çok kaliteli olması bu beldeyi tercih edilir kılmaktadır. Ayrıca Xanthos Letoon antik kentini de gezme imkânına sahip olursunuz.
  • Muğla'nın Marmaris ilçesi, yeşil ve mavinin birleştiği ender yerlerden biridir ve turistlerin sık uğradığı beldelerdendir.
  • Selçuklu Devleti'nden kalma tarihi Sinop Cezaevi birçok ünlü sanatçının hapis yatması ile tanınır ve özellikle Türkler için gidilebilecek yerlerdendir.
  • Açık hava müzesi olan Kapadokya; tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve peri bacaları ile eşsiz bir manzaraya sahiptir. Ayrıca burada balonla yapılan seyahatler de tüm dünya tarafından bilinir.
  • Pamukkale travertenleri karstik arazide bulunan bir doğal güzellik olup dünyada eşi benzeri olmayan güzelliktir.
  • Tüm dünyanın imrenerek baktığı, sahip olanın dünyaya hükmedeceği rivayet edilen İstanbul'u da gezmek eşsiz bir haz olarak bilinir.

Türkiye'de gezilmesi gereken yerler neredeyse ülkenin tamamına tekabül eder. Saymak ile bitmeyecek güzellikteki ülkemizi gezmek isteyenler aradığı kriterlere uygun otelleri Tatil Dükkanı'nda bulabilir. Örneğin Kuşadası'nda bir otel arıyorsanız siteye girip bu aramaya uygun özellikleri yazarsanız, size uygun tüm Kuşadası otelleri sınıflandırılmış bir biçimde önünüze çıkar.

Site Hakkında

Turistik gezi yapmak isteyenler için hayat öyle toz pembe değildir. Mesele sadece gezinin yapılacağı yer ile kalmamaktadır. Asıl olay mekâna gidilmeden önce yapılan hazırlıklar ile başlar. Çanta hazırlanır, iş yerinden izin alınır aile ile gidilecek yer belirlenir.

Ardından en önemli hazırlık aşaması gelir. Bu aşama uygun oteli bulma amacı ile yapılan hazırlıktır. İyi bir otel tatilin iyi geçmesindeki en büyük etmendir. İyi otelin kriterleri ise kişiden kişiye değişir. İnternet tarayıcılarında geçirilen onca süreye rağmen genellikle otel bulunamaz ve kişi hüsrana uğrar.

Bu arayış sonucunda herhangi bir otel bulamamanın asıl nedeni, sitelerin sanki otellerin reklamını yapar gibi sadece anlaşmalı olduğu otelleri övmesi sebebi ile olur. Otel propagandası yapmayan çok nadir sitelerden biri de Tatil Dükkanı'dır. Site girdiğiniz kriterler ile size uygun otelleri sıralar. Sitede sadece otel rezervasyonu yapılmaz. Farklı farklı birçok hizmet site bünyesinde kendine yer bulmuştur.

Örneğin tatil turları, üyelerin birbiri ile fikir alışverişi yapabileceği bir bölüm, balayı turları ve uçak fiyatları hakkında da hizmetler bulunur. Site tüm bu hizmetleri sunarken hiçbir kâr amacı gütmez.

Canlı Destek Hattı

Tatil Dükkanı sitesi tatilcilerin her daim yanında olan bir sitedir. İnsanlara her türlü hizmet sunan site hiçbir kâr amacı gütmeyerek verdiği bu hizmeti sadece insanlar iyi bir tatil geçirsin diye verir. Sitede her özellik en ince detayına kadar açıklanacak bir biçimde hazırlanmış arayüz bulunmaktadır. Ancak yine de aklında sorular oluşan bazı tatilciler bulunabilir.

Hizmet hırsı ile her şeyi tatilcinin lehine çevirmek isteyen site bu sorunu da çözmek için gerekli çalışmaları yapmış ve bazı adımlar atmıştır. Sitenin bu adımları sonucunda canlı destek hattı kurulmuştur. Bu sayede aklınıza gelen her soruyu sitenin kaliteli ekibine sorma şansına erişirsiniz. Canlı destek hattı 7/24 aktif bir biçimde hizmet verir.​​​​​​

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim