• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

"Bu yazılım şirketi kamudaki bütün yazılım ihalelerini alıyor" haberi tekzip metni

"Bu yazılım şirketi kamudaki bütün yazılım ihalelerini alıyor" haberi tekzip metni
"Bu yazılım şirketi kamudaki bütün yazılım ihalelerini alıyor" haberi tekzip metnidir.

TEKZİP METNİ

Tarafınıza ait  www.saglikaktuel.com internet sitesinde 10.03.2015 tarihinde "Bu yazılım şirketi kamudaki bütün yazılım ihalelerini alıyor” başlıklı haber hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Haberde yer alan iddialar asılsız tamamen gerçeklere aykırı, karalama amaçlı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır.

Firmamız haber içeriğinde belirtildiği gibi çok genç değil 10 yıllık bir firmadır. Zira; gençlerin Yazılım Sanayini millileştirme azmine karşı da açıkça tutumunu sergileyen bu haber metni başta bizim olmak üzere tüm genç girişimcilerin azim ve kararlılığını pekiştirmiştir.

Haber içeriğinde ve alt başlığında milli menfaatleri, kişisel ve kurumsal ahlakı ticari kaygıların önüne koymuş olan firmamız ile anılması mümkün değildir.

Devletin tüm birimlerinin her türlü denetim ve kontrolüne açık olan firmamız aynı zamanda kamuoyunun bu yönde ihtiyaç duyduğu tüm cevapları vermeye hazırdır.

Firmamız tarafından; kamu alımlarındaki saydamlık, rekabet,  eşit muamele, güvenirlik, gizlilik ve kamuoyu denetimi ilkelerinden taviz verilmeksizin referanslarımızı teşkil eden ve Kamu İhale Kurumu’nda da her aşamada yer alan  işler alınmış, tamamlanarak teslim edilmiştir.

‘’Tarım Bakanlığı’ndan aldığımız ve zamanında teslim edemeyince patladığı’’ iddia  edilen proje 2013 yılında yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde kamudaki rekabet ve şeffaflık ilkeleri ile alınmış bir proje olup, anılan kurum tarafından 2014 yılında sektörel makul gecikme süreleri  içerisinde tamamlanarak teslim edilmiştir.

2013 yılında firmamız herhangi bir güvenlik kurumuyla hiçbir iş yapmamıştır.

Dolayısıyla bu iddiaların doğruluğunu Kamu İhale Kurumu’nun resmi sitesinden ve anılan kamu kurumlarından araştırarak öğrenmek mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın hangi amaçlara hizmet ettiğini anlamakta zorlanmamakla birlikte, değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bu haber toplam 5271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim