• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Bursa Belediyesi'nden dev sağlık yatırımı

Bursa Belediyesi'nden dev sağlık yatırımı
Senelerdir atıl vaziyette duran, açılması yılan hikayesine dönen Universal Grup Bursa Alman Hastanesi binasının yerine Bursa Belediyesi hastane yapmayı planlıyor.

Belediye başkan aday adayları bir taraftan siyasi süreci yürütürken, diğer taraftan da seçilmeleri halinde yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri şimdiden hazırlamaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin AK Parti tarafından aday gösterilmesi halinde yeni açıklayacağı projelerinden bir tanesi de Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki "belediye hastanesi" projesi. Fevzi Çakmak Caddesi'nde 10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak planlanan, ancak uzun süre kaba inşaatı yerinde sayan bina, Vatan Hastaneler Grubu'na yap-işlet-kirala formülü ile verildi.

Alman Hastanesi olarak dizaynı yapılan, dış cephe kaplamaları ile iç bölmeleri bitirilen hastane, grubun yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle açılamadı. Bu arada grup hastaneleri yabancı firmalara satıldı. Bursa'daki büyük hastane ise 2 yıldır bir türlü açılamadı. Bu durum karşısında Büyükşehir Belediyesi gününde hizmete alınamadığı için Universal Sağlık Grubu'na günlük ceza kesmeye başladı. Ayrıca kira tahakkukları ile birlikte belediyenin gruptan alacağı ceza ve kira miktarı milyonlarla ifade edilmeye başlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi hukuk danışmanları da hizmete alınmayan binanın tahliyesi için dava açtı. Dava süreci devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iç bölmeleri hastane olarak dizayn edilen devasa binanın belediye hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Sağlık Bakanlığı'nın hastane ruhsatı ve uzman doktor kadrosu açabileceğini bildirmesi üzerine proje Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ulaştırıldı. Hükümetin belediye hastanesi olmasına sıcak baktığı Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki devasa binanın hukuki durumunu çözmek üzere görüşmeler ve yazışmalar sürüyor.

Diğer taraftan Vatan Hastaneler Grubu'nun Bursa'daki yetkilileri de Fevzi Çakmak'taki hastaneye Medicana Hastaneler Grubu'nun da talip olduğunu bildirdi. Bütün tefrişatı biten binanın 2 yıldır kullanılmamasının getirdiği sıkıntıları bertaraf edip, binayı hizmete almak için formül üretmeye çalıştıklarını belirten kiracı işletmenin yetkilileri, "Bu binanın atıl durumdan kurtarılması için Vatan Hastaneler Grubu Başkanı Azmi Ofluoğlu ile Bursa'daki danışmanları görüşmeler yapıyor. Binanın bu şekilde atıl durmasının bir anlamı olmadığını bütün taraflar kabul ediyor. Belediyenin haklı olarak kira talepleri de bulunuyor. Bütün bu sıkıntıları giderecek, binayı tefriş edenleri de mağdur etmeyecek bir çare üzerinde çalışıyoruz" dediler.

Ancak uzun süredir belirsizliğini sürdüren Vatan Grubu'na 2014 yılında belediyenin tahliye davası açarak binaya el koyacağı konuşuluyor. Başkan Recep Altepe'nin seçim sonrasına bıraktığı çalışmanın detayları netleşince kamuoyu ile daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.

aw000144_02.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim