• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Bursa Gençlik Kampı'nda domuz gribi şüphesi

Bursa Gençlik Kampı'nda domuz gribi şüphesi
Uludağ'da düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan bir eğitmen, 4 öğrenci ile bir otel görevlisinde domuz gribi tespit edildi. Tahlil sonuçları pozitif çıkan 6 kişi tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Uludağ'da düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan bir eğitmen, 4 öğrenci ile bir otel görevlisinde domuz gribi tespit edildi. Tahlil sonuçları pozitif çıkan 6 kişi tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Uludağ'da gerçekleştirilen ve bir otelde düzenlenen kampta domuz gribi paniği yaşandı. Yurtdışından ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 300 öğrencinin katılımıyla 15 Temmuz'da başlayan kampta bir İngiltere'den gelen bir kişi rahatsızlandı. Bunun üzerine yapılan kontrolde bu kişide domuz gribi tespit edildi. Bu öğrenciyle aynı odayı paylaşan 3 öğrenci ile bir eğitmen ve bir otel görevlisinde daha domuz gribi tespit edildi.

İsimleri açıklanmayan 6 kişiden 5'i İstanbul'da birisi ise Bursa'da müşahade altına alındı. Bursa'ya sevk edilen otel görevlisinin ayakta tedavi gördüğü durumunun iyi olduğu, İstanbul'da tedavi altına alınan eğitmen ve öğrencilerin de ciddi bir durumunun olmadığı, tedaviye olumlu yanıt verdikleri öğrenildi. Sağlık Bakanlığı ve Bursa Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖĞRENCİLER, HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ ŞARKILARLA KAMPA VEDA ETTİ

Domuz gribi virüsü görülmesinin ardından, öğrenciler kampa veda etti. Öğrenci velileri, kamp yetkilerinin kendilerini an be an sağlıklı bir şekilde bilgilendirdiğini söylerken, ayakta tedavi gören öğrenciler ile otel personelinin sağlık durumlarının normale döndüğü bildirildi. Kampa veda eden öğrenciler, paniğe rağmen hep bir ağızdan şarkılar söyledi.

Kamp yetkilileri, kampın 12. gününde öğrencilerin durumundan şüphelendiklerini, çocukların ateşinin 38,5 dereceye çıktığını belirterek, "Hemen İl Sağlık Kurulu'na haber verdik. Numuneleri verdik. Bu arada öğrencilerin de tedavisine başlandı. Gripten farklı olarak belirtiler ortaya çıkıyor. Verdiğiniz ilaçlara geç tepki veriliyor. Sağlık Kurulu'ndan gelen cevabi yazıda numunelerin pozitif çıktığı belirtildi. Ancak biz ilaçları erken kullanmaya başladığımız için sonuç geldiğinde öğrencilerin durumu normale dönmüştü. Virüsün yurt dışından gelen öğrenciden bulaşması mümkün değil" dedi.

Aileleri hemen bilgilendirdiklerini söyleyen yetkililer, "İzolasyon ya da karantina söz konusu değil. Böyle bir uygulama dünyada kalktı. Artık bu virüsün insanları öldüren bir hastalık olmadığını gördük. Doğru ve zamanında tedaviye başlandığında bir günde bile cevap alınabiliyor. 7 gün dikkatli olunması gerekiyor" diye konuştu.
Öğrenci velileri de kendilerini sağlıklı ve doğru bilgilendiren kamp yetkilerine teşekkür ettiler. Virüs paniği yaşayan ancak tehlike görülmeyen öğrenciler de şarkılarla kampa veda etti.

Net Gazete

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim