• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Bursa sağlık turizminin merkezi olacak!

Bursa sağlık turizminin merkezi olacak!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, "Sağlık turizminde Bursa'nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Dernek Merkezi'nde gerçekleştirilen Sağlık ve Hizmet Sektör Kurulları Toplantısı'na MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Çepni, Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu'nun yanı sıra; Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Alper Çalışkan ve MÜSİAD Bursa üyeleri katıldı.

Toplantıda sağlık serbest bölgeleri konusunda bir sunum yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa'nın sağlık serbest bölgesi kurulması için uygun bir şehir olduğunu söyleyerek, "Bursa özellikli bir şehir. Şehrimiz; tarih, kültür, doğa, medikal ve termal anlamda bir zenginliğe sahip. Bu nedenle sağlık turizmini, turizmin diğer dalları ile bütünleştirebilecek dünyada sayılı şehirlerden birisiyiz" diye konuştu.

Hükümet düzeyinde yapılan açıklamalarda da Türkiye'de sağlık serbest bölgeleri kurulacağının dillendirildiğine dikkat çeken Dr. Mustafa Esgin, "Bursa, sağlık serbest bölgesinin kurulabileceği bir şehir. Sağlık turizminde Bursa'nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok. Dünyada sağlık turizmi konusunda Dubai ilk sırada geliyor. Bursa neden sağlık turizmi açısından dünyanın önde gelen ikinci bölgesi olmasın?" dedi.

Serbest sağlık bölgesinin yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırımın kente gelmesi anlamı taşıdığının altını çizen Dr. Esgin, "Böylesi bir yatırımın kentimize gelmesi yalnızca turizm açısından değil birçok sektörü canlandırma açısından büyük önem taşıyor. Başka bir deyişle sağlık serbest bölgesi Bursa'nın rantını arttırır" ifadelerini kullandı.

"OTOYOL PROJESİ SAYESİNDE İSTANBUL'LA ENTEGRE OLMAMIZ, BİZE ARTI DEĞER KATACAK..."

İstanbul- İzmir otoyolunun tamamlanması ile Bursa'nın İstanbul ile entegre hale geleceğini ifade eden Dr. Mustafa Esgin, "Otoyol ile şehrimizin İstanbul ile ulaşımı oldukça kolaylaşacak. Bu, bizim turizmden aldığım payın artması anlamına gelecek. Şu anda Bursa'ya gelen turistlerin şehrimizde konaklama süresi 1,8 gün. Bu sayı yeterli değil. Eğer sağlık turizmi noktasında da çalışmalara imza atabilirsek, İstanbul'dan daha çok sayıda ve daha uzun süre konaklayacak turistler çekebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda yapılan sağlık turizmi yatırımları ülkenin önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Dr. Esgin, "Türkiye, sağlık turizmde özel sektörün yaptığı çalışmaları hükümetin de benimsemesi ile daha önemli bir noktaya geldi. 2023 yılı için konulan 500 milyarlık ihracat hedefinde turizmden beklenen katkı 100 milyar dolar ve bunun 20 milyar dolarlık kısmının ise sağlık turizmden sağlanması hedefleniyor. Bu yıl turizm ülke ihracatına sağladığı katkı ise 38 milyar dolar. Yani eğer 2023 ihracatında turizmin payının 100 milyar dolar seviyelerine çıkmasını istiyorsak katma değeri arttırmak zorundayız. Bunun yolu da sağlık turizminden geçiyor" dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Alper Çalışkan da konuşmasında Sağlık turizmi döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi hakkındaki tebliğ uyarınca ciddi teşvikler söz konusudur. Sektör üyelerinin kümelenerek bundan yararlanması gerekmektedir. Bursa dinamiklerinin de bir araya gelerek Bursa Sağlık serbest bölgesinin kurulabilmesi için var gücüyle çalışması, Bursa'nın geleceğine yönelik en büyük hizmet olacaktır dedi.

Sağlık serbest bölgelerinin Türkiye için önemli bir proje olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ise, "90'lı yıllarda çöl olan Dubai'nin bugün ne kadar geliştiğine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Para ile vizyonun buluşmasının ne olduğunu bu örnekle gördük. Bizim de Bursa olarak yapmamız gereken çok iş var. Biz MÜSİAD Bursa Şubesi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim