• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi

Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi
Askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneler, o illerdeki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine geçti

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneler, o illerdeki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine geçti.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Çekirge semtinde bulunan Bursa Asker Hastanesi'nin devir teslim töreninde konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, hastanenin bugün itibariyle Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adıyla sağlık hizmeti sunumuna devam edeceğini söyledi.

Hastanenin kurulduğu günden beri hidroterapi kliniği olarak hizmet verdiğini aktaran Aşkın, "Fizik tedavi ve rehabilitasyonla birlikte termal tedavilerinin kür şeklinde yapıldığı hastanemizin hem tedavi hem de fiziki alanlarıyla marka bir merkez haline getirilmesi planlanmaktadır." dedi.

Aşkın, hastanenin 217 yatak kapasitesiyle termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hastalarına şifa dağıtmaya devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit yakınları ve gazilerimizin sağlık hizmetine öncelik verilecektir. Asker hastanemizde bugüne kadar her türlü koşul altında özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bu meslektaşlarımızın özlük haklarında hiçbir kayıp olmayacaktır. Bundan sonra da yine onlarla birlikte hizmetin en iyi standartlarda, aksamadan sürdürüleceğinin ve daha geniş kitlelere yayılacağının bilinmesini arzu ederiz. Devletimiz bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

- Balıkesir

Balıkesir Asker Hastanesi de Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası adını aldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Yeşilbaş, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, OHAL kapsamında yayımlanan 669 sayılı kararname gereğince Balıkesir Asker Hastanesi'nin bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası olarak faaliyetini sürdüreceğini ifade etti.

Yeşilbaş, rehabilitasyon ve bakım merkezleri, asker hastaneleri, dispanser ve benzeri sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatarak, "Bu doğrultuda ilimizde hizmet vermekte olan Balıkesir Asker Hastanesi ve Edremit Asker Hastanesi bugünkü devirle Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Balıkesir Asker Hastanesi Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası, Edremit Asker Hastanesi de Edremit Devlet Hastanesi Kazdağı Hizmet Binası olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur." diye konuştu.

Daha sonra Yeşilbaş ile eski asker hastanesinin Başhekimi Hava Tıp Albay Cem İlgen arasında devir teslim gerçekleşti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6845 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim