• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa'da Bir Aile Hekimine 3 Bin 260 Kişi Düşecek

Bursa'da Bir Aile Hekimine 3 Bin 260 Kişi Düşecek
İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, aile hekimliği uygulamasının 1 Ekim'de Bursa'da başlayacağını belirterek, bir hekime 3 bin 260 kişinin düşeceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, aile hekimliği uygulamasının 1 Ekim'de Bursa'da başlayacağını belirterek, bir hekime 3 bin 260 kişinin düşeceğini söyledi.

BURSA (İHA) - İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, aile hekimliği uygulamasının 1 Ekim'de Bursa'da başlayacağını belirterek, bir hekime 3 bin 260 kişinin düşeceğini söyledi.

Bursa'da, 2007 yılından bu yana devam eden aile hekimliği uygulaması çalışmalarının sonuna yaklaşıldı. 1 Ekim'de uygulamaya geçecek sistem hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "2007 yılından bu yana devam eden aile hekimliği uyum çalışmaları sonrasında Bursa, 731 adet 3 bin 260 parçalı nüfusa bölündü. Bunların yerleştirmeleri haziran ayında yapıldı. 731 adet hekim Bursa'da aile hekimliği yapacağı yeri öğrendi. 1 Ekim 2009 itibariyle aile hekimliğine geçmek için sözleşme imzalandı. Planan bütçe çalışmalarına göre 1 Ekim'de Bursa aile hekimliğine geçecek" dedi.

Aile hekimliği ile ilgili sağlık ocaklarında fiziki alt yapı ve eksikleri tamamladıklarını kaydeden Çelik, "Aile hekimliği için eğitim alt yapı çalışmaları yapılıyor. Aile Sağlığı merkezlerinde sağlık personeli olarak çalışacak ebe ve hemşirelerin eğitimlerini de tamamladık. Bursa'da bir sıkıntımız yok. Herkesin çalışacağı alanlar belli. Pozisyonlarımızdan sadece 3-4 yerde binamız yok. Oralarda da yer tespiti yaparak sıkıntıyı gidereceğiz. Geri kalan yerlerde kişilerin odaları ve bölümleri belli. Kısa bir zaman sonra nüfus dökümlerini aile hekimlerine vereceğiz. Sonra da internet sitemizden Aile hekimim kim?' diye bir bölüm açacağız. Bu bölümden halkımızın aile hekimiyle alakalı bilgilenmesini sağlayacağız. Bursa'da geçiş dönemi sonrası hedefimiz, 112'lerle hastane hizmetlerinde problem olmamasıdır. Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde acil hizmetleri konusunda ciddi bir destek bekliyoruz" diye konuştu.

"BİR HEKİME 3 BİN 260 KİŞİ DÜŞECEK"

Çelik, uygulamanın başlamasından sonra Bursa'da, bir hekime 3 bin 260 kişi düşeceğinin altını çizerek, "Bu hekimler, bağlı oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden sorumlu olacak. İlk 6 ay düzenin sağlanması ve çalışmaların netleşmesi için aile hekimliği seçme işi olmayacak. 6 ay sonunda şehir merkezindeki vatandaşımız, aile hekimliğini değişitirebilme imkanına sahip olabilecek. Hizmet alımıyla işlem ve temizlik personeleri çalışıyor. Hepsi yıl başına kadar çalışacak ve sonra ihale döneminde de müdürlüğümüzün ihtiyaç olan birimlelerde diğerleri de aile sağlığı merkezlerinde çalışanların istekleri doğrulutusunda istihdam etmeye devam edeceğiz. Onların işlerini kaybetmelerini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim