• BIST 10981.66
  • Altın 5775.338
  • Dolar 42.5127
  • Euro 49.5613
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa'da "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" projesi tanıtıldı

Bursa'da "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" projesi tanıtıldı
Bursa'da, Sağlık Bakanlığınca ambulansların yollarda en seri şekilde intikali amacıyla hayata geçirilen "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda kurum yöneticileri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının katıldığı programda sunumlar yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, şehir içi ve şehirler arası yollarda geçiş önceliği olan ambulanslara, trafikteki diğer araç sürücüleri tarafından geçiş önceliğine öncelik göstermeleri ve fermuar sistemi ile acil geçiş koridorunu açmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

"Fermuar sistemi" ile ambulansların hedefine hızlı ve güvenli şekilde ulaşacağını belirten yetkililer, bu sayede yaralıların ve acil hastaların hayatta kalma ihtimalinin yaklaşık yüzde 40 artacağına dikkati çekti.

Yetkililer ayrıca Bursa genelinde bu uygulamanın yaygınlaşması ve sürücüler tarafından benimsenmesi için çeşitli eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenleneceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim