• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 17 °C

Bursa’da Günde 2 Bin Kişinin Ağzı Kontrol Edildi

Bursa’da Günde 2 Bin Kişinin Ağzı Kontrol Edildi
Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2023 yılının Ocak ayından itibaren 400 binin üzerinde poliklinik hizmeti verdi.

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2023 yılının Ocak ayından itibaren 400 binin üzerinde poliklinik hizmeti verdi. Günde ise ortalama iki binden fazla hastanın ağzı muayene edildi.

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan çalışmalar, dikkat çekiyor. Hastane, ağız ve diş sağlığı alanında bölgenin önemli bir yükünü üstleniyor. Hastane bünyesinde, çene cerrahi, pedodonti, ortodonti, restoratif diş tedavisi gibi birçok nitelikli hizmetin verilirken, Türkiye'de sayılı hastanede bulunan tomografi cihazı sayesinde hastalara doğru teşhis ve tedavi imkanı da sunulması dikkat çekiyor.

Yılın ilk ayından itibaren 402 bin 675 poliklinik gerçekleştirilirken, günde ortalama 2 bin vatandaşa poliklinik hizmeti veriyor. Yılbaşından bu yana 17 bin 843 hastanın ağız ve çene cerrahisi işlemi, 28 bin 197 adet protez uygulaması ve 531 hastaya ise cerrahi işlem yapıldı. Engelli polikliniğinde ise 3 bin 743 hastanın muayene gerçekleştirilirken, bu muayeneler sonucunda 9 bin 740 cerrahi işlem uygulandı.

Osmangazi ilçesinde 2022 yılında hizmete giren Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 20 ünitlik semt polikliniğinin kapasitesini arttırmak için çalışmalarını sürdüklerini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ise, "Hazırlıklarımız tamamlandığından semt polikliniğimize 12 ünit daha ilave ederek, poliklinik sayısını 32'ye çıkarmış olacağız. Bu şekilde daha fazla vatandaşımıza hizmet vermeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim