• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa'da hastanede yangın: 8 ölü

Bursa'da hastanede yangın: 8 ölü
Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında, 3'ü kadın 8 hasta hayatını kaybetti. Bursa Valisi Şahabettin Harput, tomografi bölümünde çıkan yangında 8 kişinin öldüğünü, 44 kişinin de hastanelere nakledildiğini açıkladı.

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında, 3'ü kadın 8 hasta hayatını kaybetti. Bursa Valisi Şahabettin Harput, tomografi bölümünde çıkan yangında 8 kişinin öldüğünü, 44 kişinin de hastanelere nakledildiğini açıkladı.

Saat 02.30 sıralarında çıkan yangın sonrası hastaneye çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderilmiş, hastalar, şehirdeki çeşitli hastanelere nakledilmişti. Yangın tamamen kontrol altına alınırken, Bursa Valisi Şahabettin Harput, yangında 3'ü kadın 8 kisinin öldüğünü açıkladı. Vali Harput, Bursa Devlet, Yüksek İhtisas, Çekirge Devlet, Dörtçelik Çocuk Hastanesi ve Bahar Hastanesi'ne toplam 44 hasta nakledildiğini açıkladı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENMEYE BAŞLADI

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin zemin kattaki tomogrofi servisinde çıkan yangında, hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı.

Hastanede tedavi gören hastalar diğer hastanelere nakledilirken bu kişilerden 3'ü kadın 8 kişi hayatını kaybetmişti. Sevk edildikleri Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin Gülbey Şahin (80) ve Hakkı Özdoğan olduğu bildirildi. Diğer isimlerin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

VALİ HARPUT: 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki yangınla ilgili 10 ayrı hastanede tedavi altına alınan 3'ü kadın, 8 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yangının meydana geldiği Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Vali Harput, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin tomografi bölümünde muhtemelen elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangının anında müdahaleyle söndürüldüğünü söyledi.

Ancak yangının söndürülmesiyle beraber hastanenin havalandırma bölümünden yayılması önlenemeyen dumanın ciddi etki gösterdiğine değinen Harput, ''Bu bölgede yatan hastaların emniyeti bakımından süratle tahliye işlemine başlanmış. Bunların başında yoğun bakım ve çocuk ünitesi geliyor. Yoğum bakım servisinden 16 olmak üzere diğer ünitelerdeki toplam 44 hasta tahliye işlemine tabi tutulmuş'' dedi.

Harput, bu hastalardan kentteki 10 ayrı hastaneye sevk edildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yoğun bakım ünitesindeki hastalarımızın durumlarının ağır olduğunu sizde taktir edersiniz. Bu ağır vaka durumdaki hastalarımızdan maalesef 8 vatandaşımız eks (ölü) durumdalar. Tabii bunların dumandan mı zehirlendikleri, elektrik kesilmesiyle fişe bağlı olduklarından mı kaynaklandı henüz bilmiyoruz ama maalesef 8 vatandaşımız, 3'ü bayan, 5'i erkek hayatlarını kaybetmişler. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz, taziye diliyoruz. Başka hastanelere sevk edilen diğer hastaların durumunda herhangi endişe edilecek durum söz konusu değil. Risk bittiği için hastanedeki tahliye işlemi durduruldu. Havalandırma işlemi devam ediyor. Diğer hastaların da dumandan etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmış durumda. Şu an itibariyle hastanede yatan hastalar ve yakınları için herhangi bir risk söz konusu değil. Olayla ilgili elbette adli ve idari bakımdan gereken yapılmaktadır. Yapılacak incelemeler, araştırmaların sonunda konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılacak''

Gazetecilerin, hasta yakınlarının yangına geç müdahale edildiğine ilişkin iddiasına yönelik sorusu üzerine Harput, geç müdahalenin söz konusu olmadığını, itfaiyenin gerekli müdahaleyi zamanında yaptığını bildirdi.

Vali Harput, ''4 yıl önce yine aynı hastanede yangın çıkmıştı. Yangın aynı üniteden mi meydana geldi?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Hastanede bir yangın 4 yıl önce değil, 4 gün önce de çıkabilir. Yani her olayı bağlantı kurmak yanlış. Ama bu tomografi bölgesinde çıkan şu anda elektrik kablolarından olduğu sanılan, tahmin edilen, değerlendirilen bu olayın gerçekten bir teknik hata mı, bir dikkatsizlik mi, yoksa bir başka nedenden mi çıktığı bilinmiyor. Şu anda şöyleydi, böyleydi demek yanlış olur. Bu noktada her hangi bir ihmali, kusuru, hatası, sorumluluğu görülen kim varsa gereken yapılacaktır''

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zübeyde Hanım Hastanesinde 4, Bahar Hastanesinde 3, Çekirge Devlet Hastanesinde 4, Muradiye Devlet Hastanesinde 3, Doruk Hastanesinde 1, Yüksek İhtisas Hastanesinde 11, Acıbadem Hastanesinde 1, Vatan Hastanesinde 1, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 ve Dörtçelik Çocuk Hastanesinde 13 kişinin tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Zaman

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim