• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Burun Deliklerinden Girilerek Beyin Tümörü Alındı

Burun Deliklerinden Girilerek Beyin Tümörü Alındı
Baş ağrısı nedeniyle yapılan tetkiklerinde beyninin alt bölgesinde tümör olduğu tespit edilen Iraklı hasta, KBB uzmanı ve beyin cerrahının ortak operasyonu...

Baş ağrısı nedeniyle yapılan tetkiklerinde beyninin alt bölgesinde tümör olduğu tespit edilen Iraklı hasta, KBB uzmanı ve beyin cerrahının ortak operasyonu ile kapalı yöntemle; burun deliklerinden girilerek yapılan ameliyat ile tedavi edildi.

Bir ay önce Özel Ümit Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzmanına baş ağrısı sebebiyle muayeneye gelen yabancı uyruklu hastanın yapılan tetkiklerinde ve çekilen filmlerinde burnunun arkasındaki sinüslerin altında, yani beynin alt bölgesinde bir kitlesi olduğu fark edildi. Sol göz çukurunun altına doğru ilerleyen kitle nedeniyle baş ağrısı ve dış görüş kısıtlılığı sorunuyla hastaneye başvuran Iraklı hasta, Özel Ümit Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bekir Oksay ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gültekin Baş'ın gerçekleştirdiği ortak operasyon ile tedavi edildi.

"Kesi oluşturulmadan alındı"

KBB Doktoru Bekir Oksay, beyin cerrahı ile yaptıkları ortak görüşme sonrasında hastaya birlikte müdahale edebileceklerine karar verdiklerini anlattı. Sürece ilişkin bilgi veren Op. Dr. Oksay, şunları söyledi:

"Yapılan incelemelerde hastanın kafatasının sol göz kemiklerinin altında bulunan yan yüzdeki tümörler, burun deliklerinden girilerek tamamen kapalı bir yöntem kullanılarak bir kesi oluşturulmadan alındı. Ameliyat için önce KBB olarak, yolu açtık ve beyin cerrahının tümöre ulaşabilmesini sağladık ve Dr. Gültekin ile beraber bu tümörü temizledik."

"Kompleki bir cerrahi yöntemi sağladık"

Operasyona ilişkin bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gültekin Baş ise şöyle konuştu:

"Hastanın yapılan beyin MR incelemelerinde sol şah damarının önünden kafanın ön tabanını oluşturan kemikleri eritip, göz hareketlerini engelleyen ve buradaki sinirlere, yapılara baskı yapan, elmacık kemiğinin arkasına doğru ilerlenim gösteren kitlesel lezyon tespit edildi ve bu lezyon açısından hastamız ameliyat edildi. Kafa tabanını tutan bu tümör, etraftaki anatomik yapılarla olan ilişkisi nedeniyle ulaşılması oldukça zor ve baskı yaptığı sinir komşulukları-damarsal komşuluklar nedenli komplike bir cerrahidir."

"Hasta şikayetleri bitmiş şifa ile taburcu olmuştur"

Burun delikleri kullanılarak tam kapalı yöntemle ameliyatı yapılan hastanın tümörünün çıkarıldığını aktaran Op. Dr. Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ameliyat sonrasında hastanın yüzündeki uyuşma tamamen geçmiş, şifa ile taburcu olmuştur. Kapalı diye tabir edilen; ciltte herhangi bir kesi oluşturmadan yapılan bu işlem ile hasta açık ameliyata göre daha konforlu bir ameliyat süreci geçirmekte, günlük yaşantısına daha hızlı dönebilmektedir. Ameliyat ve sonrasındaki tüm süreç yolunda gitti ve bir sıkıntı yaşanmadı hastamızı bugün taburcu ettik. Hastanın patoloji örnekleri alındı ve ileri tedaviler için patoloji sonuçları beklenmektedir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim