• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Burun Dolgusu Nasıl Bir İşlemdir?

Burun Dolgusu Nasıl Bir İşlemdir?
Burun dolgusu, burunda yer alan eğrilik ve çökme gibi fiziksel problemlerin düzeltilmesinin yanı sıra burun kemerini kaldırma ve burnu havaya kaldırma gibi işlemlerin yapıldığı bir uygulamadır.

Burun dolgusu, burunda yer alan eğrilik ve çökme gibi fiziksel problemlerin düzeltilmesinin yanı sıra burun kemerini kaldırma ve burnu havaya kaldırma gibi işlemlerin yapıldığı bir uygulamadır. Burun dolgusu kesinlikle bir burun estetiği değildir. Hem yapılan işlemler, hem uygulama süreci hem de süreç sonrası gidişat burun estetiğine kıyasla daha farklı ilerlemektedir.

Burun Dolgusu İle Yapılan İşlemler Nelerdir?

  • Burun eğrilikleri tamamen giderilmekle beraber eğrilik açısının yüksek olduğu burunlarda büyük oranda düzeltme gerçekleştirilir.
  • Burun kemeri tamamen ortadan kaldırılır.
  • Burun ucu kaldırılır. Bu işlemle beraber mevcut nefes alma problemleri de giderilir.
  • Burun estetiği ameliyatı sonucunda meydana gelen kusurlar kaldırılır.
  • Burun - dudak bileşkesi belirginleştirilebilir.
  • Burundaki asimetriler düzeltilir.

Burun Dolgusunda Hangi Materyaller Kullanılır?

Hem yüz dolgusu hem de burun dolgusu için kullanılan materyaller aynıdır. Burun dolgusunun dolgu modelini belirlerken burnun büyüklüğü ve inikliği göz önüne alınmaktadır. Burun dolgusu işlemlerinde en sık kullanılan dolgu modeli hyaluronik asit” tir. Bunun yanı sıra, kalsiyum kristali dolgusu gibi mineral aşı ve akıllı dolgular da bu işlemlerde kullanılmaktadır.

Burun Dolgusu Nasıl Bir İşlemdir, Ameliyattan Farkları Nelerdir?

Burun dolgusunda herhangi bir cerrahi müdahale olmadığı için kesinlikte bir ameliyat türü değildir. Burun dolgusunda lokal anestezi kullanılır yani sadece işlemin gerçekleştirileceği bölgeye anestezi yapılır. İşlem esnasında herhangi bir ameliyathane ortamı gerekmemektedir, klinik şartlarda uygulanır. Burun dolgusu hem rahat hem de kolay bir işlemdir. Yaklaşık 10-15 dakikalık bir sürede uygulanır ve burun dolgusu yapılan kişi herhangi bir problem yaşamdan çabucak günlük yaşamına döner. Dolgu sonrası şişlik veya morluk oluşumu yoktur.

Burun Dolgusu Ortalama Ne Kadar Süre Kalıcı Olmaktadır?

Burun dolgusunun kalıcılığı, kullanılan dolgunun türüne ve miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kalıcılık süresi de dolgu tipine göre, 8 ila 18 ay arasında değişiklik göstermektedir. Hyaluronik asit dolgular 12-18 ay, Radiesse tip dolgular ise 18-24 ay süre ile kalıcılık göstermektedir. Dolgunun etkisi geçtikten sonra kişi talep ederse tekrar işlem yaptırabilir. Burun dolgusunun etkisi geçtikten sonra burun yalnızca eski haline döner, herhangi bir deformasyon görülmez.

Kalıcı Burun Dolgusu Yapımı Mümkün Müdür?

Kalıcı burun dolgusu yapımı mümkün olmakla birlikte çok sakıncalı bir işlemdir. Burun dolgusu için uzun süre erimeyen ürünlerin kullanılması sağlığa zararlıdır çünkü telafisi son derece güç hatta imkânsız sonuçlara sebep olabilir. Bu yüzden bu işlemde kullanılan dolgu mutlaka kaliteli bir markaya ait olmalı ve zaman içerisinde eriyebilmelidir.

Burun Dolgusu İşlemi Ağrı veya Acıya Sebep Olur Mu?

İşlem öncesinde lokal anestezi yapılması ve işlem sonrasında da soğutma uygulaması yapılması sayesinde işlem kolay ve acısız bir şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca dolgu içerisinde kullanıla anestezik madde de işlem sonrası ağrı oluşumunu engellemektedir.

Burun Dolgusu, Burun Ameliyatı Öncesi Deneme Amaçlı Olarak Yapılabilir Mi?

Evet yapılabilir. Burun ameliyatı konusunda net karar verememiş olan bireyler, yapılacak kısa süreli bir burun dolgusu ile olası burun estetiği sonucunu test etmiş olurlar. Burun dolgusu uygulaması ile kişinin kararını netleştirmesi sağlanabilmektedir.

Burun Dolgusu Uygulamasının Fiyatı Nedir?

Konu üzerinde uzman bir hekimin muayenesi sonucunda kişinin yapısal özellikleri ve başvuru sebebine göre en uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir. Tedavi yönteminin kişiye özel olması dolayısıyla genel bir tablo çizmek mümkün olmamaktadır. Ankara’da burun dolgusu uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi ve muayene randevusu almak için Dr. Pınar Cömert’e 0312 219 18 81 ve 0312 219 18 82 numaraları telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Doktorun Tanıtım Yazısı

1988 yılında Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesini birincilikle bitirdim. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek TUS sınavına girerek 1997 yılında Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı oldum. 1998-2016 yılları arasında TBMM Hastanesinde Dermatolog olarak çalıştım. 2015’ ten beri kendi kliniğimde siz danışanlarımıza hizmet vermekteyim.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim