• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Burun estetiği hakkında bilmedikleriniz

Burun estetiği hakkında bilmedikleriniz
Burun estetiği, burnun şeklini değiştirmeye yönelik yapılan estetik bir operasyondur.

Burun estetiği, burnun şeklini değiştirmeye yönelik yapılan estetik bir operasyondur. Rinoplasti olarak da bilinmektedir. Burnun hangi bölgesinin düzeltilmesi gerekiyorsa ona göre bir ameliyat yapılır. Çünkü burun düzleştirilebilir, küçültülebilir veya büyütülebilir. Operasyonun temiz ve hijyen dolu bir ortamda yapılması gerekir. Burun estetiği ameliyatı 2 şekilde yapılır. Bunlar; lokal anestezi ve genel anestezi yöntemleridir. Genel anestezide hasta ameliyat boyunca uyutulur, hiçbir şey duymaz ve hissetmez. Lokal anestezi ile yapılan operasyonda ise sadece burnun etrafına ağrı duyusuna engel olacak ilaçlar uygulanır. Böylece ameliyat süresince ağrı hissetmezsiniz fakat operasyonu yapan ekibin konuşmalarını duyarsınız, yani operasyonun tamamında uyanık olursunuz. Operasyon süresi tedaviye göre değişmektedir.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında ise burun şeklini korumak ve oluşabilecek kanamayı önlemek için burnun içine nefes alabilmesini sağlayacak delikli silikon yaprakçıkların uygulaması yapılabilir. Bu silikon yaprakçıklar ameliyatın 2. günü çıkarılır. Çıkarıldıkları sırada çok az bir akıntı olması normaldir. Ayrıca yara izi oluşmasını engellemek için burnun içine splint denilen küçük plastik parçalar da konulabilir ve burun dışında bir hafta boyunca kalması gereken plastik alçı atel uygulaması yapılır.

Burun estetiği ameliyatından sonra belirli bir zaman ameliyat bölgesinde hassasiyet olması doğaldır. Operasyon sonrasında 1 hafta boyunca burun sümkürmemelisiniz. Sümkürme durumunda kanama meydana gelebilir. Eğer hapşıracaksanız, ağzınız açık ve burnunuzu koruyarak hapşırmalısınız. İlk iki hafta burnunuzdan akıntı gelebilir. Burnunuz ilk 10-14 günlük sürede şiddetli bir şekilde tıkalı olacaktır. Bunun için operasyonu yapan doktorunuzdan kendinizi rahatlatmak için damla ve sprey edinebilirsiniz.

Burun yapısının düzelmesi yaklaşık olarak 3 ay sürer. Burun içindeki dikişler ise zaman geçtikçe kendi kendine düşecektir. Burun ameliyatı sonrasında bir gün hastanede kalmanız gerekebilir. Fakat bazen de aynı gün eve gitmenize izin verilir. En azından bir hafta evde dinlenebilirsiniz. Operasyon sonrasında hastanın kontrollere zamanında gitmesi gerekir. Bu şekilde bir istirahat dönemi geçirilerek hastanın sorunsuz bir şekilde iyileşmesi sağlanır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Dr. İsmail Bayram’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://www.ismailbayram.com 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim