• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Burun Estetiği Hakkında Bunlar Biliyor Musunuz?

Burun Estetiği Hakkında Bunlar Biliyor Musunuz?
Sağlık bakımından gerekli olan ve son yıllarda en çok rağbet gören estetik ameliyatlarında ilk sırada burun estetik ameliyatları geliyor.

Genel bakımdan güzellik açısından algı görüyor olsa da aslında sağlık açısından çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle kemerli burun şekline sahip olan kişiler sık sık uyku problemleri yaşıyor. Bu problemlerden bazıları uyku aknesi, horlama, düzensiz nefes çizelgesi gibi sorunlardır. En çok ve en iyi bilinen sorunlardan horlama sorunu kaliteli bir uyku uyutmaz. Böylelikle ertesi gün yorgun ve bitkin düşerler. Genç yaşlarda yapılan burun estetiği hızlı bir şekilde sonuç veren ve yaşanılan uyku problemlerini en azami sınıra indiren yöntemdir.

Burun Estetik Ameliyatı

Kas ve iskelet sisteminin gelişmesi ardından yaş sınırı olmayan burun estetik ameliyatı dokuların ve kıkırdakların tam anlamda gelişimine bağlıdır. Yetişkinlerin daha fazla rağbet gösterdiği bu yöntem aynı zamanda bakım ve güzellik açısından da önemli yere sahiptir. Özellikle uzun burun, asimetrik burun veya geniş burun deliklerine sahip olan bireylerin tercih ettiği estetik operasyonlarından biri olan bu ameliyat son yıllarda en çok yapılan estetik operasyonlar arasındadır. Genel olarak erkek ve kadın bireyleri burun estetiği biraz farklı yapıya sahiptir. Erkek burun şekli 90 dereceyken kadın burun şekli daha fazla yapıya sahip olmalıdır.

Görünüş olarak ta kadınların burun şekli daha çok düz ya da havaya doğru kalkık şeklinde olması gerekir. Erkeklerde bu durum tam tersidir. Ameliyat olmaya karar vermeden önce geniş bir araştırma yaparak en iyisini tercih etmek en sağlıklı sonucu verecektir. Ameliyatı yapacak hekimin sizi ameliyat öncesinde bilgilendirmesi gereklidir. Yani teknolojik açıdan 2 ve 3 boyutlu görsel şeklini size göstermesi gereklidir. Başarılı burun estetiği sağlık açısından rahatlatırken görsel açıdan da sizi daha çok mutlu edecektir.

Burun Estetiği ve Düzelen Sorunlar

Kişisel bakım olarak ta düşünülen estetik operasyonları sağlık açısından ne kadar gerekli olduğunu da vurgulamaktadır. Özellikle sık bir şekilde burun tıkanıklığı yaşayan veya burun eti var olan bireyler gündelik yaşamlarında gribal iltihap tarzı hastalıklara daha yatkındır. Hatta burun yoluyla nefes alamayıp ağızdan aldığı nefes sonucu hastalık sahibi olurlar. Bu tarz hastalıkların tamamını eş zamanlı olarak bitiren ve kişiye aynı zamanda güzel bir görsellik sunan burun estetiği operasyonu yaşanılan sorunları da düzeltir.

Ayrıca hekimin görüşüne bağlı kalınmasıyla birlikte diğer kepçe kulak veya yüz estetikleri de yapılabilir. Tabii bunun için uzman hekimle çalışmanız en doğru sonucu verecektir.

Faydalanılan kaynak: https://www.fbm.com.tr/estetik-cerrahi/burun-estetigi

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10026 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim