• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Burun Estetikleri ile İlgili Bilinmesi Gereken 5 Şey

Burun Estetikleri ile İlgili Bilinmesi Gereken 5 Şey
Yalnızca burnundaki görüntüyü değiştirmek isteyenler tarafından değil, aynı zamanda deforme olan ve çeşitli rahatsızlıkların yaşandığı anlarda da burun ameliyatı ve burun estetiği gerekebilir.

Burun estetiği ameliyatı hastaların yüz hatları ve talepleri göz önünde bulundurularak uygulanır. Yalnızca burnundaki görüntüyü değiştirmek isteyenler tarafından değil, aynı zamanda deforme olan ve çeşitli rahatsızlıkların yaşandığı anlarda da ameliyat ve estetik gerekebilir.

1. Ameliyat Öncesinde Ne Yapılmalı?

Estetik öncesinde doktorunuz aksini belirtmezse gece saatlerinde herhangi bir şey yiyip içmemelisiniz. İşlemden en az 6-7 saat önce mideniz boş kalmalıdır. Ameliyattan 2 saat önce hastaneye gelmeniz ve ön tahlilleri yaptırmanız da sizlerden istenebilir. Doktorunuz sonuçları değerlendirdikten sonra eğer bir sorun görmüyorsa operasyon başlatılır.

2. Burun Estetiği Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Burun estetiği olacağınız zaman detaylı bir fiyat araştırması da yapmalısınız. Burun estetiği fiyatları arasında çalışacağınız kişinin fiyat politikasına ve uygulanacak işlemlerin ayrıntılarına göre fiyat farklılıkları ortaya çıkabilir. Ancak sadece fiyatlara bakarak hareket etmemeli yapılacak işlemlerin güvenliğini de iyi bir şekilde araştırmalısınız.

3. Estetik Sonrası İzlenecek Adımlar Nelerdir?

İşlemden sonra çoğu zaman aynı gün taburcu edilirsiniz. Fakat bazı durumlarda ilk gece hastanede kalmanız da gerekebilir. Eve geçtiğiniz zaman doktorunuz tarafından sizlere verilen ilaçları aksatmadan kullanmalısınız. Burnunuzu da sürekli olarak nemli tutmalısınız. Kuruluğu önleyebilmek için doktorun önerdiği adımları takip etmelisiniz. Burnunuzun kemer kısmının iki ayrı yanına hafif hareketler ile masaj yapabilirsiniz. Tampon takıldıysa 1-2 gün içerisinde bu tampon çıkarılır.

4. Psikolojik Durum

Eğer operasyon öncesi veya sonrasında kaygılarınız olacağını düşünüyorsanız profesyonel destek alabilirsiniz. Operasyon öncesinde cerrahi müdahale ile yeni bir görünüme kavuşacağınız için endişe duyuyor olabilirsiniz. Ayrıca işlem sonrasında da ilk başlarda ortaya çıkan görünümü yadırgayabilirsiniz. Bu tür durumlar yaşamamak için psikolojik destek alabilirsiniz.

5. Burun Estetiği Ağrı Yapar mı?

Tıbbi olanakların gelişmesiyle birlikte burun estetiğinde de birtakım gelişmeler yaşanmıştır. Bu sayede ağrı en düşük seviyelere indirilmiştir. Genel anestezi ile işlem yapılacağı zaman işlem anında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Operasyon sonrasında ise hafif şişlikler ve morluklar meydana gelebilir. Fakat bunlar geçicidir ve uzun süre boyunca yüzünüzde durmaz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim