• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

"Büyünce doktor olup, Filistinlilere yardım edeceğim"

"Büyünce doktor olup, Filistinlilere yardım edeceğim"
Yaralılardan Najjar: "Bize havalimanında ve burada çok iyi davrandılar, çok saygı gösterdiler. Büyünce doktor olup, Filistinlilere yardım edeceğim"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Eyüp Gümüş, Gazze'de 40 yaralı daha bulunduğunu belirterek, "Onları da alabilirsek, bu hastalara da ülkemizde şifa vermeye çalışacağız" dedi.

Gümüş, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Tel Aviv'den getirilerek, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Filistinlileri ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Gümüş, Gazze'den son 15 gün içinde 50 yaralının uçak ambulanslarla Türkiye'ye getirildiğini hatırlattı.

Bu hastaların 12'sinin Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 16'sının Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2'sinin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, diğerlerinin de Ankara'da tedavi gördüğünü dile getiren Gümüş, "Toplam 50 vakayı ülkemize aldık. Bu vakaların arasından bir kişiyi kaybettik. Çok ağır bir durumdaydı. Bu hastamızı geri gönderdik. Diğerlerinin tedavileri devam ediyor. Hastalar daha çok genel cerrahi, kalp-damar cerrahisi ve ortopedi cerrahi ameliyatları geçiriyor. Yaralıların inşallah hızlı bir şekilde tedavilerini yaparak, memleketlerine göndereceğiz" diye konuştu.

Eyüp Gümüş, Filistin'den bir grup yaralının Türkiye'ye getirilmeyi beklediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Hastaların getirilmesiyle ilgili Sağlık ve Dışişleri bakanlıkları yetkililerle görüşüyor. Gazze'de 40 hasta daha var. Onları da alabilirsek, bu hastalara da ülkemizde şifa vermeye çalışacağız. Bütün hekimlerimizle burada uygun ortamlar oluşturarak, tercümanların getirtilmesini sağlayarak hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İnşallah şifayla onları geri göndereceğiz. Buraya getirilecek hastalar seçilirken Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ön görüşme yapıyor. Bizim burada fayda sağlayacağımız hastaları seçiyoruz. Orada da hizmet veriliyor. Orada verilemeyecek üst düzey cerrahi müdahalenin gerektiği hastalar, buraya alınarak hizmet veriliyor."

 

"Büyünce doktor olup, Filistinlilere yardım edeceğim"

 

Gümüş, hastanedeki yaralıları tek tek ziyaret ederek, sohbet etti. Ziyaret sırasında kafa travması geçiren 10 yaşındaki Revan Al-Najjar ile muhabbet eden Gümüş, Najjar'ın tedavi olmadan önce çekilen fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi.

Savaş da olsa küçük bir çocuğa eziyet edilmemesi gerektiğini ifade eden Gümüş, "Bütün bu kardeşlerimizin yanındayız ve onlara her türlü hizmeti sunmak için gece gündüz, var gücümüzle çalışacağız. Revan'ın yüzü gülüyor. Yine güler vaziyette inşallah memleketine göndereceğiz" dedi.

Najjar da ilkokul 4. sınıfa gittiğini, Türkiye'de kendisine çok iyi davrandıklarını dile getirerek, "Herkese çok teşekkür ederim. Bize havalimanında ve burada çok iyi davrandılar, çok saygı gösterdiler. Büyünce doktor olup, Filistinlilere yardım edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yaralılardan 53 yaşındaki Motte Ebu Gabien, Gazze'de çok zor şeyler yaşadıklarını anlattı. Bir hava saldırısı sırasında yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Gabien, daha sonra oğluyla Türkiye'ye getirildiklerini anlattı. Gabien, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etti.

Savaş sırasında bacağına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan 22 yaşındaki Naim Abdul Al-Farra, Ramazan Bayramı'nda yaralandığını belirterek, "Beni hastaneye kaldırdılar. Doktorlar bacağımın kesilmesi gerektiğini söyledi fakat kabul etmedim ve buraya geldim. Şimdi kalçamdan bir parça alarak bacağıma yapıştıracaklar önümüzdeki hafta. İyi ki Türkiye'ye gelmişim. Türkiye halkına ve bizimle ilgilenen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Al-Farra'nın annesi Nawal Al-Farra da duygularını "Mısır'a gidecektik tedavi için fakat oraya gitmemiz kabul edilmedi. Sonra buraya geldik. Türkiye'ye gelmek bizim için büyük bir nimet" şeklinde dile getirdi.

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim