• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çakma altın çilek alarmı

Çakma altın çilek alarmı
Ünlülerin zayıflama hapı olarak tanıtılan popüler altın çilek hapının, İstanbul'da merdiven altında üretildiği ortaya çıktı. Korsan altın çilek ürünlerinde insan sağlığı açısından ölümcül etkilere sahip sibutramin kullanılıyor.

Ünlülerin zayıflama hapı olarak tanıtılan ve kilo sorunu olanlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan popüler zayıflama ilacı altın çileğin İstanbul'da merdiven altı imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı. SABAH, korsan formüllerle üretilip etiketlendikten sonra piyasaya sürülen zehir imalathanelerinin izini bir hafta boyunca sürdü. Zayıflama umuduyla altın çilek ürünlerine sarılan insanların sağlığını tehdit eden üretim, dağıtım ve satış sisteminin şifrelerini çözdü. Araştırmalarımıza göre İstanbul'da faaliyet gösteren Bios Life adlı şirket İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan üretim yerlerinde altın çilek ürünlerinin sahtesini yapıp, kendi markasıyla internet siteleri üzerinden satışa sunuyor. Bazı ürünler aktarlarda, hatta altın çilek ürünleriyle ilgili herhangi bir Sağlık Bakanlığı izni olmamasına rağmen eczanelerde satılıyor. Firmanın ürettiği altın çilek haplarından 1 milyon kutunun şu anda piyasada olduğu belirtiliyor. Korsan ürünlerde insan sağlığı açısından ölümcül etkilere sahip sibutramin tozu kullanılıyor. Bazı basın organlarında "Başbakan'ın sağlık sırrı" olarak lanse edilen altın çilek meyvesinin adı kullanılarak üretilen korsan hapların ani kalp krizi gibi ölümcül rahatsızlıklara sebep olabileceği belirtiliyor.

ÜÇ KARDEŞİN ŞİRKETİ!
Altın çilek ürünlerinin çakmasını üreten firmalardan biri Bios Life. Şirketin patronu Mustafa Ö. Kardeşi İbrahim Ö., Bios Life markası adına aktar işletiyor. Diğer kardeş Yakup Ö. ise merdiven altı üretim yerlerinden sorumlu. İstanbul Maltepe Atatürk Caddesi üzerinde bulunan aktar dükkânı şirketin merkezi olarak kullanılıyor. Üç kardeş, korsan altın çilek üretimine ilk olarak bu dükkanın üst katında başlamış. Daha sonra talebin artması üzerine herhangi bir polis baskınına maruz kalmamak için üretim tesislerini satış noktasından ayırıp, daha uzak ve dikkat çekmeyecek bölgelere taşımışlar. Araştırmalarımıza göre haplar Sultanbeyli, Maltepe, Kayışdağı ve Ataşehir Ferhatpaşa'da üretilip satılıyor. Merdiven altı imalatı altın çilek kapsülü Patina Altın Çilek ve Botaniva Altın Çilek hapları, aktarlar dışında "botaniva.com" adresindeki internet sitesinde pazarlanıyor.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRIYORLAR

SABAH'ın tespitlerine göre çakma altın çilek imalathanelerinde çalışanların çoğu düşük gelir grubuna mensup ev hanımları ile 20 yaşın altında gençler. Sigortasız çalışan bu kişilere aylık 850 TL maaş veriliyor. Altın çilek ve altın çilek çayı ürünlerinde bulunan Tarım Bakanlığı izinlerinin Botaniva altın çilek kapsülü ürünlerinde bulunmadığı belirtiliyor. Firma başka bir ürün için aldığı izin numarasıyla bu ürünleri üretiyor. Şu anda Botaniva, Essey, Kobra, Furkan, Patina, Gold, Kaptanoğulları, Altın Çilek Form Seti gibi markalar altında altın çilek ürünleri satılıyor. Çakma altın çilek hapının üretim ve dağıtımı konusunda bilgi sahibi olan bir tanık, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Bu tanığın anlatımlarına göre Mustafa Ö., ihbar ve şikâyetlere aldırmayarak sahte ürünleri piyasaya sürmeye devam ediyor.

GİZLİ TANIK ANLATIYOR

Tanık şöyle diyor: "Altın çilek üretmeye başladıklarında Mustafa Ö.'yü uyardım. 'Yasal ve sağlıklı üretim yapılması gerekiyor' dedim. Fakat o, para kazanma uğruna insanların sağlığı ile oynamaya başladı. Altın çilek ürünü kullanan birçok insan yan etkilerinden dolayı beni aradı. Konunun üzerine gidince ürünlere sibutramin katıldığını öğrendim ve gerekli yerlere ihbarda bulundum. Bu kişilerin bazı organize çete örgütleri ile de bağlantıları var." Eczacılar, isimlerinin açıklanmaması kaydıyla altın çilek ürünleri hakkında önemli itiraflarda bulundular. Bir eczacı, "Patina marka olan altın çileği aktarlarda bulabilirsiniz. Biz sadece ilaç depolarından alıyoruz. Bu ilaç tamamen ortalığa düşmüş vaziyette. Aktarlarda, her yerde var ve çokça var. Hem de ucuz fiyatlardan... Tıbbi bilgimle bu ilaçların faydasına inanmıyorum. İşe yarasa bir tane tombul eczacı olmazdı" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim