• BIST 9681.11
  • Altın 2943.348
  • Dolar 34.71
  • Euro 36.563
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Cansağlığı Vakfı gönüllüleri, lösemili çocukları ziyaret etti

Cansağlığı Vakfı gönüllüleri, lösemili çocukları ziyaret etti
Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfı (Cansağlığı Vakfı) gönüllüleri, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniği'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Cansağlığı Vakfı gönüllüleri, hastanede ilk olarak lösemili çocukların hazırladığı turuncu balonlarla süslenen resim sergisini gezdi.

Ardından çocukları ziyaret eden gönüllüler, onlara hediyeler verdi, aileler ve doktorlarla sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vakfın Genel Müdürü Perihan Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Bayraktar tarafından, sağlıklı toplumun temel yapı taşının sağlıklı bireyler olduğunun bilincinde olarak, medeniyetimizin şefkat değerleriyle harmanlanmış, bilimsel bir bakış açısıyla toplumsal çalışmalar yürütmek, hastalıkların ortaya çıkış süreçlerini araştırmak, teşhis ve tedavi alanlarında yenilikçi araştırma ve hizmetlerle toplum sağlığını güçlendirmek amacıyla 2022 yılında kurulmuş bir vakıfız." ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen projeler ve etkinliklerin de vakfın çalışmaları kapsamında bulunduğunu anlatan Kılınç, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası"nda, Cansağlığı Vakfı olarak yatan hasta çocukları ziyaret etmek, onların yanında olduklarını belli etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kılınç, "Bu vesileyle hastalıkla mücadele eden çocukların azmini ve gücünü kutluyor, tüm toplumu lösemi konusunda farkındalığa davet ediyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm görmek bizler için büyük mutluluktur." diye konuştu.

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Yılmaz Ay da lösemi farkındalığı oluşturmayı, çocuklara destek olarak toplum bilincini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ay, 1980'li yıllarda löseminin ölümle bağdaştığını ancak bugün büyük aşama kaydedildiğini, tedavilerin gelişmesiyle başarı oranının yüzde 80'lere çıktığını, bazı hastalık gruplarında ise yüzde 95'e ulaştığını ifade etti.

Tedavi sürecinin zorluğuna değinen Ay, şunları kaydetti:

"Bu süreç özellikle uzun bir süre. 2 yıllık sürecin çoğu hastanede geçiyor. Bu hastalığı yönetirken bu çocuklarımızın aslında büyüdüğünü, normal bir çocuk olduğunu, hastalık dışında, diğer çocuklar gibi, akranları gibi ihtiyaçları olduğunu, hem psikolojik, maddi, manevi her şekilde bunları desteklememiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Toplumdaki bu bilincin artması, çocuklarımızın bu hastalıkla mücadelesinde büyük destek olacaktır. Bu açıdan da bu hafta önemlidir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim