• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Çapa ve Cerrahpaşa'ya 1.5 milyar liralık neşter

Çapa ve Cerrahpaşa'ya 1.5 milyar liralık neşter
Binlerce hastanın yükünü kaldıran İstanbul'un tarihi iki fakülte hastanesine ait binaların yenilenmesi için nihayet düğmeye basıldı. Proje 1.5 milyar liraya mal olacak.

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bulunduğu yerleşkeler yenileniyor. 1999 Marmara Depremi'nin ardından hasar gördüğü iddiaları gündemden düşmeyen tarihi fakülte binalarının yenilenme projesinde danışmanlığı İtalyan PROGER S.p.A. firması yapacak. İmza töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet projenin yaklaşık 1.5 milyar liraya mal olacağını ve 240 gün sonra başlayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın da onayını alan projenin tamamlanmasıyla birlikte Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri çağdaş bilim kompleksine dönüştürülecek.

TAPULAR ARTIK BİZİM
İstanbul Üniversitesi'nin ilklerin üniversitesi olduğunu belirten Rektör Söylet, 'Projenin gerçekleşmesi için Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin tapu sorununu da giderdik. Cerrahpaşa kampusunun yüzde 75'inin tapusu bizde değildi. Çapa'da ise durum biraz daha iyiydi. Oradaki 110 dönüm arazinin yüzde 50'sinin tapusuna sahiptik. Büyük bir emekle Cerrahpaşa ve Çapa kampuslarının yüzde 99 oranında tapusunu aldık' dedi.

58 HOCA AYRILDI
Rektör Söylet, son dönemde yaşanan öğretim üyelerinin ayrılışı konusunda da şunları söyledi: '58 öğretim üyemiz ayrıldı. Her iki fakültede öğretim üyesi sayımız 1.100. Kaybımız yüzde 5'in altında. 130 öğretim üyemiz de ücretsiz izinde. Fakat bu kişiler hala bizim öğretim üyemiz. Henüz bir yere gitmiş değiller. Onları tekrar yuvaya kazandıracak adımları atmamız lazım.'

İKİTELLİ'YE DE GİDERİZ
Rektör Söylet iki hastanenin taşınması gündemdeyken projenin hastanelerin mevcut yerinde gerçekleştirilmesine karar verilmesini şöyle açıkladı,'Bu, 3 yıllık uzun bir çalışmanın ürünü. Taşınalım mı, yoksa kampuslarımızı yıkıp yeniden mi yapalım, çok düşündük. Sonunda İstanbul Üniversitesi`nin marka değerini taşıyan, Çapa ve Cerrahpaşa isimlerine sadık kalarak, kent üniversitesi avantajının devam ettirilmesi konusunda hem fikir olduk. Eğer Sağlık Bakanlığımız bu proje sonuçlandığında bizim hocalarımıza ihtiyaç duyarsa İkitelli'ye de koşarız. İkitelli`ye gidilmesi gerekiyorsa ben de dahil olmak üzere gideriz.'

Seray ŞAHİNLER

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3650 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim