• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 22 °C

Çatışmalardan kaçarak ülke içinde yer değiştiren Yemenliler acılarının son bulmasını istiyor

Çatışmalardan kaçarak ülke içinde yer değiştiren Yemenliler acılarının son bulmasını istiyor
Yemen’deki iç savaş sebebiyle yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalan Yemenli mülteciler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiği El-Cefine Mülteci Kampı başta olmak üzere mülteci kamplarının hemen hemen hiçbirinde elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetleri sağlanamıyor. Tifo, dizanteri, sarılık, kolera başta olmak üzere birçok salgın hastalık tehlikesi de bölgede kol geziyor.

İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği hükümet güçleri arasında 8 yıldır devam eden çatışmalar nedeniyle pek çok Yemenli yaşadıkları şehirleri terk ederek başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı (AA) Yemen’in Marib şehrindeki mülteci kamplarında devam eden "zorlu yaşam şartlarını" görüntüledi.

Marib'deki onlarca mülteci kampındaki yaklaşık 3 milyon mülteci, savaşın artık son bulmasını ve kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiği El-Cefine Mülteci Kampı başta olmak üzere mülteci kamplarının hemen hemen hiçbirinde elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetleri mevcut ekonomik krizden dolayı sağlanamıyor.

Kanalizasyon sularının sokaklara döküldüğü ve yolların aşırı kirli olduğu bölgede, temiz içme suyuna erişim konusunda da büyük zorluk çekiliyor.

Bölge halkının temiz su ihtiyacı yardımseverlerin bağışlarıyla bölgeye sevk edilen tankerle sağlanıyor.

Tifo, dizanteri, sarılık, kolera başta olmak üzere birçok salgın hastalık tehlikesi de bölgede kol geziyor. Sağlık hizmetlerinin sağlanamadığı kamplarda çocuklar eğitim imkanlarından da yararlanamıyor.

Çektikleri acıların artık son bulmasını istediklerini dile getiren bölge halkı, Türk sivil toplum kuruluşlarının kendilerine uzattığı yardım eli ve verdiği desteğe de teşekkür ediyor.

- Yemen'deki iç savaş ve insani kriz

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaştan dolayı Yemen halkının yüzde 73'ü (yaklaşık 23,4 milyon) insani yardıma muhtaç hale geldi; 4,3 milyon kişi yerinden edildi.

Ülkede 13 binden fazlası sivil 377 bin kişi çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim