• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Çelik'ten net mesaj: Muayene farkı yüzde 30'u geçemez

Çelik'ten net mesaj: Muayene farkı yüzde 30'u geçemez
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özel hastanelere getirilen yüzde 30'luk fiyat farkı uygulamasından geri adım atmayacaklarını açıkladı ve 1 Temmuz'da yürürlüğe giren sistemin aynen devam edeceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özel hastanelere getirilen yüzde 30'luk fiyat farkı uygulamasından geri adım atmayacaklarını açıkladı ve 1 Temmuz'da yürürlüğe giren sistemin aynen devam edeceğini kaydetti.


Sınırlama sebebiyle vatandaştan fazla katkı payı talep edemeyen özel hastaneler, uygulamaya son verilmesini istiyor. Hastane sahipleri, aksi halde SSK ve Bağ-Kur'lu hastalara bakmaktan vazgeçeceklerini belirtiyor. Bakan Çelik'in son açıklaması, özel sağlık kuruluşlarında hayal kırıklığına yol açtı.

Faruk Çelik, dün özel sağlık kuruluşları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vatandaşın hastanelerde itilip kakılmamasını sağlayacak düzenlemeler üzerinde durduklarını ifade eden Çelik, "Herkes hak ettiği şekilde sağlık hizmeti alacak." dedi. Yüzde 30'luk fiyat farkı sınırlandırmasından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Çalışma Bakanı, hastanelere devletin tedavi başına ödeme yapmasını öngören yeni bir düzenleme üzerinde durduklarını bildirdi. Sağlık Fiyatlandırma Komisyonu'nun yeni tarifeyi belirlemek için çalışma yaptığını aktarırken, "Danıştay'ın gerekçelerini değerlendirip, çalışmaları ona göre düzenleyeceğiz. Yeni paket fiyat düzenlemesi buna göre belirlenecek." açıklamasını yaptı. Daha önce hazırlanan paket fiyat yönetmeliği, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Muharrem Usta ise yüzde 30'luk fark sınırlandırmasına karşı çıktı. Usta, "Bu sınırlama, hem özel sağlık kuruluşları bütçesinin hem de SGK bütçesinin sürdürülebilirliğinin önündeki en önemli engeldir. Bu konudaki hiçbir öneri, sorunu çözmez. Ancak farkın sınırlandırılması kaldırılarak atılacak radikal bir adım çözüm getirir." diye konuştu.

Faruk Çelik, 28 Mayıs'ta başlayan prim affında gelinen nokta ile ilgili de bilgi verdi. 8 Eylül'de sona erecek prim affında şu ana kadar 4 milyar YTL'nin SGK'nın kasasına girdiğini anlattı. Toplam olarak 26 milyar yeni liranın yeniden yapılandırma kapsamına sokulduğunu hatırlatan Çelik, bunun 20,5 milyar YTL'sinin affa girdiğini aktardı. Kalan 5,5 milyarlık kısım ile ilgili sürecin devam ettiğini söylerken, prim borçlularının affa başvurması yönünde çağrıda bulundu.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim