• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çeneniz ve başınız ağrıyorsa diş hekimine gidin!

Çeneniz ve başınız ağrıyorsa diş hekimine gidin!
Çeneniz ve başınız aynı anda ağrıyor ama siz ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, "Süregelen çene ağrılarınız için bir dişçiye görünün" diyor

Çene ekleminde senelerce ağrı, ses, tıkırtı ve sabah baş ağrısı çeken pek çok kişinin, bu konuda hangi doktora başvuracağını bilemediğini belirten Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bu rahatsızlık için çene cerrahlarının kapısını çalan hastalar olduğunu vurguladı.

SEMPTOMLARI NELERDİR?
Oysa çene rahatsızlığı konusunun, diş hekimlerinin branşı olduğunu belirten Kışlaoğlu, doğru teşhis sonrasında sorunun, çeşitli tedavi yöntemleriyle çözülebildiğini ifade etti. Kışlaoğlu, bu rahatsızlığın; baş, kulak, çene-yüz ağrıları, kulak çınlaması, ağız açmada kısıtlılık, ağrı veya kaymalarla kendini gösterdiğini belirtti. Kışlaoğlu, çene eklemi rahatsızlığının nedenlerini kısaca şöyle anlattı: "Çene eklemi rahatsızlığının oluşmasında birçok neden vardır. Farkında olmadan dişlerinizi sıkıyor veya gıcırdatıyor olabilirsiniz. Ayrıca önceki yıllarda çene ve yüz bölgesinden bir travmaya maruz kalmış olabilirsiniz."

ÇENE EKLEMİ İÇİN TEST...
Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, aşağıdaki soruların üç veya daha fazlasına 'evet' diyorsanız, çene eklemi sorununuz olabileceğini ve böyle bir durumda mutlaka bir diş hekimine başvurmanızı tavsiye etti.
Ağzınızı açtığınızda çenenizden ses geliyor mu?
Ağzınızı açıp kapatırken zorluk çekiyor musunuz?
Bazen çeneniz kilitleniyor mu?
Sabahları uyandığınızda çene-yüz kaslarında ağrı hissediyor musunuz?
Ağzınızı kapattığınızda dişleriniz temas ediyor mu?
Zaman zaman ağızın kapanışının değiştiğini hissediyor musunuz?
Çiğneme sırasında zorluk çekiyor musunuz?

TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
"Çene ekleminizdeki problemlerin düzeltilmesi için tek bir tedavi şekli yoktur" diyen Çağdaş Kışlaoğlu, çene ve yüz kaslarındaki spazmın azaltılması için tam olmayan dolgu, protez ve kuron köprülerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Kışlaoğlu, dişlerin kapanış hattını dengelemek ve aşırı çiğneme basınçlarını önlemek için özel bir aparat olan gece plağı kullanılabileceğini de söyledi.

STRES ÇENEYE VURUYOR
Çağdaş Kışlaoğlu, "Diş hekimi tarafından yapılan detaylı muayeneniz, sadece çene eklemi rahatsızlığıyla ilgili değil, bütün genel sağlığınızla ilgilidir" diyor. Kışlaoğlu, "Muayenede stres altında olup olmadığınız ve dişlerinizi sıkıp sıkmadığınız da araştırılır" diye konuşuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim