• BIST 9524.59
  • Altın 2493.026
  • Dolar 32.5178
  • Euro 34.7154
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Çenesinde çıktıktan 19 yıl sonra elmacık kemiğinde saptanan tümörden yine kurtuldu

Çenesinde çıktıktan 19 yıl sonra elmacık kemiğinde saptanan tümörden yine kurtuldu
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen 54 yaşındaki Seringül Karakaya, 19 yıl sonra tekrarlayan kanserle savaşını yine kazandı.

KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, 2004'te çene kemiğindeki kemik tümörü nedeniyle Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen Karakaya, 19 yıl süren periyodik takiplerinde sağlıklı şekilde hayatına devam etti.

Bu yıl mart ayında yüzünün sağ yarısında şişlik fark eden ve hastanenin Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne (KBB) başvuran Karakaya'nın yapılan tetkiklerinde, tümörün bu kez yüzündeki elmacık kemiğini etkilediği belirlendi.

Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu tarafından değerlendirilen Karakaya, tümörün vücudunun başka yerine sıçramadığının belirlenmesinin ardından ameliyata alındı.

Operasyonla elmacık kemiğiyle birlikte tümör de çıkarılan Karakaya, yara iyileşmesi tamamlandıktan sonra sağlığına kavuştu.

- Yara iyileşmesi başarılı şekilde tamamlandı

Operasyonu gerçekleştiren ekibi yöneten Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu, hızlı hareket ederek ameliyatla tümörü çıkarttıklarını belirtti.

Çobanoğlu, operasyon sonrası yara iyileşmesinin de başarılı şekilde tamamlandığını vurgulayarak, hastasının sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Baş-boyun bölgesinde meydana gelen tümörlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğine dikkati çeken Çobanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle uzun süre iyileşmeyen yaralar, boyundaki şişlikler, ses kısıklığı ve ağız içi yara gibi belirtileri bulunan kişilerin vakit kaybetmeden KBB uzmanlarına başvurması önemlidir. Erken teşhis tedavi sürecinin başarı şansını artırıyor. Ayrıca düzenli kontroller ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları da baş-boyun tümörlerinin önlenmesinde büyük önem arz eder."

KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniğinde aldığı tedaviden son derece memnun kaldığını belirten 54 yaşındaki Seringül Karakaya, "Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu ve ekibi, benimle ilgilenerek her adımda yanımda oldu. Operasyon öncesi ve sonrasında sağladıkları bilgilendirme ve yakın iletişim süreci, beni oldukça rahatlattı." ifadelerini kullandı.

Karakaya, hemşirelerin ve diğer sağlık personelinin, her türlü ihtiyacını karşıladığını ve tedavi sürecinde moralini yüksek tutmasını sağladığını vurgulayarak, sağlığına kavuşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim