• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cerrahi müdahalelere "dikiş nakış kursunda hazırlık"

Cerrahi müdahalelere "dikiş nakış kursunda hazırlık"
Tıp fakültesi ve hemşirelik bölümü öğrencileri, İnegöl Halk Eğitim Merkezince açılan dikiş nakış kursuna mezun olduklarında ameliyatlarda daha rahat dikiş atabilmek için yoğun ilgi gösteriyor.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş nakış kursuna, mezun olduklarında ameliyatlarda daha rahat dikiş atabilmek için el becerilerini geliştirmek amacıyla tıp fakültesi ve hemşirelik bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.

İnegöl Halk Eğitim Merkez Müdürü Burhanettin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun talebi nedeniyle dikiş nakış kursları açtıklarını söyledi.

Kursa ağırlıklı olarak el becerilerini geliştirmek isteyen tıp fakültesi ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin katıldığını anlatan Özdemir, "Halk eğitim merkezi olarak bizim genelde kurslarımız haziran ayı sonunda bitiyor. Ancak yaz tatilinde bilhassa üniversite öğrencileri yoğun olarak boş zamanlarını değerlendirmek için bize talepte bulunuyorlar. Biz de bu taleplere göre kurslarımızı açıyoruz. Şu anda yoğun olarak üniversite öğrencilerinin başvurmuş olduğu kurslarımız genelde el becerilerini geliştirecek dikiş ve nakış kursları" dedi.

Pek çok dalda eğitim gören üniversite öğrencilerinin dikiş nakış kurslarına katıldığını ifade eden Özdemir, "Geçtiğimiz yıl da yaz aylarında bu tür öğrencilerimiz vardı. Bu sene de baktığımızda pek çok değişik üniversite öğrencisi değişik dallardaki üniversite öğrencileri kurslara katılıyorlar. Daha çok tıp fakültesi hemşirelik gibi öğretmenlik gibi branşlarda üniversite öğrencileri kurslarımıza şu an devam ediyorlar" ifadesini kullandı.

Kursa katılan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Seçil Taşhan ise el becerilerini geliştirmek için dikiş nakış kursuna katıldığını belirterek, "Ankara'da okuyorum. Hem yaz döneminde boş vakitlerimi değerlendirmek hem de ileriye yönelik el becerilerimi daha geliştirmek için kursa katılıyorum. Sınavdan sonra eğer cerrahi bir alan seçersem ameliyatlarda dikiş atacağım. Tabii bunun için de burada aldığım eğitimin faydalı olacağını düşünüyorum. Ben bu yaz başladım kursa. Geçtiğimiz yaz da acilde nöbet tutuyordum. Bu yazı da burada değerlendirmek istedim" diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Elif Pehlivan da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş nakış kursuna bu sene katıldığını belirterek, "El becerilerimi geliştirmek için bu kursa katıldım. Şu an 2. sınıfa geçtim. İleride yoğun bakım veya ameliyathane branşlarını seçme şansım var. Bu bölümlerden mezun olursam ameliyatlara girip dikiş atacağım" dedi.

Bu haber toplam 7307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim