• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Cevdet Erdöl Sağlık Bakanı mı olacak?

Cevdet Erdöl Sağlık Bakanı mı olacak?
AKP kulislerinde öne çıkan görüş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yerine, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün getirilebilir.

TBMM yarın yapılacak yemin törenine kilitlendi. Bu arada Ankara, yeni hükümette kimlerin bakan olacağı senaryolarıyla çalkalanıyor. Bu kez en az bakanların isimleri kadar bakan yardımcıları üzerine de kulisler dönüyor. Bakanla müsteşar arasında konumlanacak olan ve 10 bin lira maaş ödenecek ikinci adamların, Başbakan Erdoğan'ın kabineyi oluştururken dengeler açısından da elini oldukça rahatlacağı belirtiliyor.

USTA BAKANLAR
AKP kulislerinde öne çıkan görüş, Erdoğan'ın yeni kabineyi oluştururken hem 'ustalık döneminin önemini', hem de 'bölgesel dengeleri' gözeteceği yönünde. Yeni kabinede Binali Yıldırım, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Nihat Ergün gibi 'usta' bakanların yanı sıra, kulislerde bakanlık için yüksek şans tanınan isimler arasında Bülent Gedikli, Nurettin Canikli, Nihat Zeybekçi de yer alıyor. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya Kalkınma Bakanlığı için en güçlü adaylardan. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, yerine  TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün getirilebileceği de bir diğer söylenti. Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ'ın getirilmesi bekleniryor.  

GÖZLER YENİLERDE
Dikkatler, ilk kez uygulanacak bakan yardımcılığına atanacak isimlere odaklandı. İsimlerin belirlenmesinde, kabinede temsil edilmeyen illerin etkili olması bekleniyor. Erdoğan'ın, bakan yardımcıları konusunda, milletvekilleri, danışmanlar, akademisyenler, işadamları ve STK yöneticilerinden faydalanacağı belirtiliyor. Erdoğan'ın isimleri bakanlara önereceği, kararı bakanların vereceği ifade ediliyor.

BAŞKANLIK YARIŞI
TBMM'nin ilk icraatı yeni başkanını seçmek olacak. Başbakan Erdoğan, bu hafta Genel Merkez'de parti grubunu toplayarak, nabız yoklayacak. Başkanlık için en güçlü isimler Cemil  Çiçek ile Nimet Çubukçu idi. Ancak Çubukçu'nun son dönemdeki sağlık sorunları nedeniyle Başbakan Erdoğan tarafından dinlenmeye çekilme olasılığının çok yüksek  olduğu belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da, TBMM  Başkanlığı için bastırdığı ifade ediliyor. Başbakan'ın, Arınç'ı bu makamdaki eski deneyimi nedeniyle tercih edebileceği de kulislerde yankı buluyor.

ANAYASA HEYETİ ÖNEMLİ
Hükümetin öncelikli ve önemli icraatı yeni anayasa olacak. Başbakan'ın yeni anayasa için kamuoyunda ismine itibar edilen, uzlaşmacı ve tartışma yaratmayacak isimlerden oluşan bir Akil Adamlar Heyeti oluşturacağı ifade ediliyor. Kulislere göre bu ekibin başı için de Cemil Çiçek'ın adı geçiyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de heyetin başına getirilebileceği de kulislerde konuşuluyor. Devlet Bakanı  Hayati Yazıcı ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de bu ekipte yer alacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5347 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim