• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor
İçerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini artıran ceviz, egzama hastalığından Alzheimer'a kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

Çocukların zeka gelişimine de fayda sağlayan ceviz, kalp atışını düzenliyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

Gaziantep'te 11 yıldan bu yana kuruyemişçilik mesleği ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, “Ceviz, kabuklu kuruyemişler içerisinde içerdiği yağ asitleri bakımından E vitamininden kat kat daha üstün bir yapıya sahiptir. Ceviz omega 3 bakımından zengin olduğu için çocukların zeka gelişimine faydası çoktur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını ayarlar. Kanın pıhtılaşma durumunda ceviz tüketildiği zaman, kan pıhtılaşmasını önler. Ceviz beyin damarlarına da faydalıdır” dedi

‘Bütün faydalı ürünler gibi cevizi de fazla tüketmemek gerekir’ diyen Karaoğlu, “Ceviz günde en fazla 3 veya 4 tane yenildiği zaman faydasını gösterir. Çünkü belli bir tüketim miktarını aştığın zaman vücutta ihtiyacı olan yağ oranını alıyor. Çok tüketildiği zaman ters etki gösterir. Çok tüketildiği zaman vücutta kilo alma gibi sorunlar meydana geliyor. Ceviz, sedef ve egzama gibi hastalıklarda da faydalıdır. Çocukların zeka gelişiminde çok faydalıdır.

Genellikle kışın tüketilen cevizden Gaziantep kültürüne uygun olarak sonbaharda ceviz çıktığı zaman, 1 veya 2 bin adet alıp en az haftada 2 veya 3 gün tüketmemiz lazım. Olaya mantıken yaklaşırsak beynin şekli cevizin içini andırıyor. Dış kabuğu ise kafatasını andırıyor. Beyin insan vücudunun en önemli organıdır. Ceviz çok vitaminsel bir özelliğe sahiptir. Ceviz tansiyon hastalarına birebir iyi gelerek hastalığı büyük oranda düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5137 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim