• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Çevrimiçi (Online) Terapide Seans Verimliliği Nasıl Arttırılır?

Çevrimiçi (Online) Terapide Seans Verimliliği Nasıl Arttırılır?
Çevrimiçi terapiye evden erişiyorsanız, bunun için rahatsız edilmeyeceğiniz bir yerde sessiz bir alan bulmaya çalışmanız önemlidir.

Mevcut koronavirüs pandemisinin eşi benzeri görülmemiş olduğuna, toplumu ve dünyayı küresel ölçekte birçok farklı şekilde etkilediğine şahit olmaya devam ediyoruz. Sağlık hizmetlerimizden süpermarketlerimize, her gün içerisinde kendimizi var ettiğimiz rutinlerimiz ve günlük yaşama şeklimize kadar her şey etkilendi. Tüm bunlarla beraber, sosyal uzaklaşma ve kendi kendine izolasyon önlemleri uygulandığında, pandeminin birçok insanın zihinsel sağlığı üzerinde de etkilerini görmeye başladık. Bu nedenle, şimdi, her zamankinden daha fazla, çevrimiçi (online) terapi desteğine erişebilmek zihinsel sağlığımız için çok daha önemli hale geldi. Birçok insan sağlıklarını korumak adına ve devam eden devlet kısıtlamaları nedeniyle de yüz yüze terapiye isteksizler veya fiziksel erişim sağlayamıyorlar. Bu da bize güncel süreçte, uzaktan danışmanlık desteğinin şu anda birçok kişi için tercih edilen yol olduğunu gösteriyor. COVID-19 salgınının bir sonucu olarak birçok terapist, bireylerin sosyal uzaklaşma kurallarına uyup artan vaka eğrisini düzleştirmeye çalışırken zihinsel ve psikolojik iyi oluşlarını/refahlarını geliştirmeye devam etmelerine yardımcı olmak için hızlı bir şekilde insanlara çevrimiçi terapi sunmak için çabaladılar.

Online terapinin birçok araştırmada terapi memnuniyetini arttırdığı 1 , terapiye erişimi ve alınan sonuçları geliştirdiği, çeşitli popülasyonlara ve psikolojik bozukluklara hitap ettiği 2 ve yüz yüze terapi ile eşdeğer etkililikte olduğu 3 gözlemlenmiştir. Online seanslarınız sırasında, yüz yüze gerçekleştirdiğiniz görüşmelerdeki gibi seansa zamanında katılarak şimdiki anda tamamen dalmış olmanıza izin vermek, hissedebileceğiniz herhangi bir ilk defa ekran karşısında terapistiniz ile uzak olmanızın tuhaflığını unutmanıza ve randevunuzdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Çevrimiçi terapi, aynı zamanda kendi kendine tecrit ederken ve sosyal mesafeli yönergelere uyarken insan temaslarından faydalanmanın iyi bir yoludur. Yani aslında bir taş ile iki kuş, hem izolasyondasınız hem temastasınız. Bu tele- sağlık yöntemi ruh halinizi iyileştirmeye ve dış dünyaya bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Sonuçta, insanlar sosyal varlıklardır, bu yüzden bundan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmak her zaman sizin için uzaktan danışmanlık kanallarıyla bir alternatiftir.

Çevrimiçi terapi (online terapi) kavramına uyum sağlamak için biraz zamana ihtiyacınız varsa bu tamamen anlaşılabilir, ancak unutmayın, terapistiniz bu süre zarfında size yardımcı olmak ve rehberlik etmek için hep ekranın karşısında orada olacaktır.

Çevrimiçi (Online) Terapide Seans Verimliliği Nasıl Arttırılır?

Çevrimiçi terapiye evden erişiyorsanız, bunun için rahatsız edilmeyeceğiniz bir yerde sessiz bir alan bulmaya çalışmanız önemlidir. Ancak, çoğu zaman bunu söylemenin bu alanı oluşturmaktan daha kolay olduğunu biliyoruz. Bu dönemde çocuklarınız okula gitmiyor olabilir ve ortak bir evde yaşarken bu da sessiz bir alan bulmayı zorlaştırabilir. Çocuklarınız okula gitmiyorsa ve evde siz çevrimiçi terapiye katılırken onlara bakabilecek bir ortaklaştığınız yetişkin varsa işler sizin için daha kolaylaşabilir. Unutmayın, çevrimiçi terapi seansları tamamen esnek olabilir, böylece sizin ve koşullarınız için en uygun zamanı planladığınızdan emin olabilirsiniz.

Ayrıca başka bir alternatif olarak, seans oturumlarınız için dışarı çıkmayı da düşünebilirsiniz. Bahçe, balkon veya avlu gibi gidecek bir yeriniz varsa, biraz huzur ve sessizliğe sahip olacağınız anlamına gelir. Aynı zamanda sosyal uzaklaşma kurallarını da takip ederseniz, bu sizin için de iyi bir seçenek olabilir. Doğada dışarı çıkmak (yapabildiğiniz sürece), ruh halinizi arttırmanıza da yardımcı olabilir. Herhangi bir arka plan gürültüsünü engellemek için yapabileceğiniz başka bir şey, oturumlarınız sırasında kulaklık takmaktır. Ayrıca, telefonunuzda, tabletinizde veya çevrimiçi terapi için hangi cihazı kullanıyorsanız tüm bildirimleri sessize aldığınızdan emin olun ki böylece dikkatiniz dağılmasın.

Gürültü ve dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirerek, seanslarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz ve böylelikle olumlu bir zihinsel sağlık için daha sağlam adımlar atmış olursunuz.

Bütün Psikoloji’nin alanında uzman online psikolog kadrosu yardımıyla online terapi hizmetinden yararlanmak ve uzaktan terapi konusunda merak ettiklerinize yanıt bulmak için hemen https://www.butunpsikoloji.com/uzaktan-danismanlik-online-terapi/ adresine göz atabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 19601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim