• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

CHP'li Güven hastanelerdeki yeni atamaları TBMM gündemine taşıdı

CHP'li Güven hastanelerdeki yeni atamaları TBMM gündemine taşıdı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hastanelerdeki yeni atamalarla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Güven, özellikle basına da yansıyan Kamu Hastaneleri Birliği kadrolarına yeni atanacak personele istifa ettiklerine dair tarihsiz, boş dilekçelerin imzalatılıp imzalatılmadığının üzerinde durdu. Prof. Dr. Güven, “Sağlık Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede ‘birlik kapsamındaki sağlık kuruluşlarında bulunan baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanlar ile sayılan görevleri ikinci görev, vekâlet veya görevlendirme suretiyle yürütülen personelin bu görevleri son erecektir’ denildiğini ve bu nedenle atama, görevlendirme ve görevden almalarda resmi tebligat yapılıp yapılmadığını sordu.

“Basında da bu kadrolara atanacaklardan önce istifa dilekçesi alındığı, ardından tarihsiz ve süresi belli olmayan sözleşmeler imzalatıldığı yer aldı” dedi.

AK PARTİ ADAY VE ADAY ADAYLARI MI ATANDI?

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Güven, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti: Atama, görevlendirme ve görevden almalarda resmi tebligat yapılmakta mıdır? Atamalarda tarihsiz ve süresi belli olmayan sözleşmeler imzalatıldığı doğru mudur?

Sözleşmelerin ekinde yeni atandıkları görevden istifa ettiklerine dair tarihsiz, boş dilekçeler imzalatıldığı doğru mudur? Atanacak personelden tarihsiz istifa dilekçesi alma gerekçeleri nelerdir? Atanacak personelden alınan istifa dilekçesi etik midir?

Her bir Kamu Hastaneleri Birliği kadrolarına kaç personelin ataması yapılmıştır? 2012/36 sayılı Genelge kapsamında görevi sona erdirilen personelin kariyerleri ile liyakatli, tecrübeli oldukları düşünüldüğünde ve kamu yönetimi ilkeleri göz önünde bulundurulduğunda, Kamu Hastaneleri Birliklerinde ihtidas edilen eşdeğer veya benzer kadrolara atanacaklar arasında Genelge kapsamında görevi sona erdirilen personele öncelik tanınmakta mıdır?

Genelge kapsamında görevi sona erdirilen personele öncelik tanınmamakta ise, örneğin eski baştabiplerin görevlendirilmelerinin sona erdirilmesi etik kurallar içinde yürütülmekte midir? Eski baştabiplerin görevlendirilmelerinde devlet geleneği, kamu yönetimi ilkeleri, kariyer ve liyakat dikkate alınmakta mıdır? Eski baştabiplerin görevlendirilmelerinde yöneticilik gerektiren kadrolara atanmaları gözetiliyor mu?

Genel Sekreterlik, Tıbbi Hizmetler Başkanlığı, İdari Hizmetler Başkanlığı, Mali Hizmetler Başkanlığı, Hastane Yöneticisi kadrolarına atanıp özgeçmişlerinde, 2002 Genel Seçimi, 2004 Yerel Seçimi, 2007 Genel Seçimi, 2009 Yerel Seçimi ve 2011 Genel Seçiminde AKP’den adaylığı veya aday adaylığı yer alan kaç kişi bulunmaktadır?

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3390 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim