• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Cilt kanseri için iki önemli ilaç bulundu

Cilt kanseri için iki önemli ilaç bulundu
Cilt kanseri ileri düzeyde olan hastaların yaşamını uzatmak için müthiş bir ilerleme olarak değerlendirilen Vemurafenib ve Ipilimumab adında iki yeni ilaç geliştirildiği bildirildi.

BBC, cilt kanseri ileri düzeyde olan hastalarının yaşamını uzatmak için iki yeni ilacın açıklandığı Chicago toplantısında bilim adamlarının, 675 ilerlemiş tümöre sahip cilt kanseri olan hastada test edilen Vemurafenib ve Ipilimumab diye adlandırılan ilaçların hastalara kemoterapiden daha uzun yaşama şansı verdiğini söylediklerini bildirdi.

Haberde, test boyunca günde iki defa Vemurafenib alan hastaların yüzde 84’ünün 6 ay sonra hala yaşadığı belirtilerek, kemoterapide bu oranın yüzde 64 olduğu vurgulanıyor.

Aynı zamanda, günde bir defaIpilimumab ilacının alındığı bir başka test sonucunun da,ileri düzeydeki cilt kanseri hastalarının yaşamını uzatabileceğini gösterdiği ifade ediliyor.

-"MÜTHİŞ İLERLEME"-
İngiliz yayın kuruluşu, araştırmacıların birkaç hafta ya da ayda ölebilecek hastaların yıllarca yaşadığını söylediğine dikkat çekerek, Vemurafenib ilacının yumurtalık, tiroid ve bağırsak kanseri dahil diğer kanser türleri için de kullanılabilmesi için araştırmaların yürütüldüğünü belirtiyor.

Ayrıca, iki ilacın da Avrupa lisans tarafından incelendiği vurgulanırken iki ilacın da İngiliz hastalar için birkaç ay içinde uygun olabileceği belirtiliyor.

-"CİLT KANSERİNDE SON 30 YILIN EN BÜYÜK BULUŞU"-
Haberde, Kanser Araştırmaları Enstitüsünde çalışan Profesör Richard Marais’in "Bu 30 yıldan daha fazla bir süre içinde cilt kanseri tedavisindeki en büyük buluş" sözleri kaydedilerek İngiltere Kanser Araştırmaları klinik şefi Peter Johnson’ın ise su ifadelerine yer veriliyor: "Bu ilk adım ancak son derece önemli bir adım ve en tehlikeli kanser türü olan cilt kanseri hastası insanlar için çabamızı ikiye katlamamız konusunda bizi cesaretlendiriyor."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3949 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim