• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenir? Püf Noktaları Nelerdir?

Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenir? Püf Noktaları Nelerdir?
Her geçen yıl cildimizde bizimle birlikte yaşlanıyor. Normalde kendini ayda bir yenileyen cilt, yaşlanmaya bağlı olarak ölü hücrelerin artmasıyla cildin inceleşmesine, sertleşmesine sebep olur. Peki cilt yaşlanması nasıl önlenir?

18-65 yaş arası genciz! Hepimiz!

Dünya Sağlık Örgütü 2019 yılında yaşlılık sınıflamasını yeniden yaptı. Buna göre:

0-18 yaş arası: ergen,
18-65 yaş arası: genç,
65-74 yaş arası: genç-yaşlı,
74-84 yaş arası: yaşlı,
85 yaş ve üzeri: çok yaşlı kabul edilmektedir.

Yaşlanma; kronolojik, sosyolojik, biyolojik ve psikolojik olabilir. Yaşadığımız hayat, cildimizde her zaman iz bırakır. Uykusuzluk, dengesiz beslenme, stres, hava kirliliği, sigara kullanımı gibi faktörler cildin, zamanından önce yaşlanmasını çabuklaştırabilir. Yaş, genç olabilir ancak cilt yıprandığı için kırışıklıklar, nem kaybı ve sarkmalar zamanından önce görülebilir.

Güçlü bir bağışıklık sistemi, sağlıklı bir cilt için de önemlidir

 

Ozon tabakasının delinmesiyle birlikte artan UV ışınlara maruz kalma, güneş altında uzun süre bulunma ya da çalışma, kapalı ortamlarda uzun süre kalma ya da çalışma cilt sağlığını olumsuz etkiler ve yaşlanma etkilerini hızlandırır.

Serbest radikaller adını verdiğimiz zararlı bileşikler, insan vücudu tarafından üretilirler. Serbest radikaller, sağlıklı hücrelere saldırarak onları yaralar ve bozar. Bu durumda oksidatif hasar adını verdiğimiz hücre yıkımı başlar. Hava kirliliği ve UV radyasyon serbest radikal oluşumunu artırır. Oksidatif hasara maruz kalan cilt, pürüzsüzlüğünü kaybeder. Matlaşır, donuklaşır, kırışmaya başlar. Antioksidanlar adını verdiğimiz moleküller ise serbest radikalleri zararsız hale getirirler. Antioksidanlar hücre hasarını onararak, cildin eski parlaklığına, sıkılığına ulaşmasına yardımcı olurlar. Antioksidanlar, bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olurlar. Koenzim Q10, Çinko, Goji Berry, kurkumin, bioperin çok güçlü antioksidan moleküllerdir. Arı Sütü’nün anti aging etkisi binlerce yıldır bilinmektedir. Arı sütü kullanımının menopoz sonrasında görülen belirtileri azaltmaya da yardımcı olduğu bulunmuştur. Köpekbalığı kıkırdağı ise son derece etkili ve güçlü bir anti aging savaşçıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.

UV ışınına maruz kalma da yine ciltte lekelenmelere neden olabilir. Antioksidanlar ve O’young Brokoli Filiz Ekstresinin bu lekelere iyi geldiğini gösteren kanıtlar mevcuttur.

Sağlıklı bir cilt için vazgeçilmez olan ise kolajen sentezidir. Ne yazık ki kolajen sentezi 30’lu yaşlardan itibaren azalmaktadır. Bu azalmaya bağlı olarak, cilt gerginliğini ve sıkılığını kaybeder. Kırışıklıklar, çökmeler ve sarkmalar başlar. Bu durumda, cildi beslemek çok önemlidir. Kolajen peptidleri ve kolajen Hidrolizatı cildi içerden dışarı doğru besleyen ve sağlıkla ışıldamasını sağlayan en önemli desteklerdir. Sığır Kolajeni ve Balık Kolajenini bir arada olması önemlidir. Bu desteklerin, Hyalüronik asit, antioksidanlar ile zenginleştirilmesi son derece faydalıdır.

Unutulmaması gereken en önemli konu da her kolajenin aynı olmadığıdır. Üretim teknolojisi, hammaddelerin kalitesi araştırılmalıdır.

Bütün bu besinleri içerisinde barındıran, eklem ve cilt sağlığı için geliştirilen C-Optimum ile 14 farklı gıda takviyesinin bir araya gelmesiyle cildiniz artık daha sağlıklı olacak. İçinde bulundurduğu FORTIGEL, Lapi Balık Kolajen, Köpek Balığı Kıkırdağı, Glukozamin HCL, Goji Meyvesi Tozu, Koenzim Q 10, Arı Sütü, O’young Brokoli Filizi Ekstresi, Bromelain, Çinko, Hyalüronik Asit, Kurkumin, Piperin, Vitamin D içeriğiyle C-Optimum tüm seçkin eczanelerde ve https://www.coptimum.com.tr adresinde.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10621 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim