• BIST 10918.51
  • Altın 5769.085
  • Dolar 42.5102
  • Euro 49.5823
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 11 °C

Çin'den intihar ve depresyona karşı mobil uygulama

Çin'den intihar ve depresyona karşı mobil uygulama
Çin, depresyon ve intiharı önleme amaçlı mobil uygulama geliştiriyor.

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Pekin Huilongguan Hastanesi, depresyona karşı farkındalığı artırma ve intiharın önüne geçme çabasının bir parçası olarak mobil cihazlarda kullanılacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Uygulamanın, kullanıcılara tedavi yöntemleri, çevrimiçi sorgulama yapma, randevu alma ile psikolojik müdahale ve teşhis konusunda yardım sağlayacağı kaydedildi.

Uygulamanın, kullanıcının depresyonda olup olmadığını belirlemeye yarayan testlerin yanı sıra kalp elektrosu ve beyin dalgaları çizelgesi aracılığıyla fiziksel belirtileri takip edebileceği de ifade edildi.

Projenin geliştirildiği Huilongguan Hastanesi'nin psikolojik araştırma ve müdahale merkezinde uygulamanın başladığı belirtilirken sürecin üç yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Çin sağlık otoritelerine göre, Çin'de her yıl ortalama 287 bin kişi intihar ederken, 2 milyon kişi de intihara teşebbüs ediyor.

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim